Hrvat se dva puta zarazio koronom: ‘”Teže mi je sad, jedva mogu disati…”

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2020. u 08:28
Foto: pixabay / ilustracija

Stručnjaci i dalje ne znaju koliko traje imunitet kod onih koji su preboljeli koronavirus i kako reagira bolesnik kod reinfekcije.

Hrvat koji živi u Njemačkoj Stjepo Jelečević u samo nekoliko mjeseci dva se puta zarazio koronavirusom. Prvi put u Njemačkoj, a drugi u kolovozu kad je bio na odmoru u Hrvatskoj.

“Kad sam doktoru rekao da sam u travnju imao koronu, on je taj test bacio u smeće i rekao da nema potrebe da radi drugi test i da ne mogu dobiti drugi puta koronu. Međutim, tri dana kasnije sam završio u bolnici”, rekao je za 24 sata Stjepo Jelečević, Hrvat koji živi u Njemačkoj.

“Inače sam srčani bolesnik pa su me u travnju odmah testirali. Test je ispao pozitivan. Tad nisam imao izražene simptome kao sad. Bio sam u izolaciji 18 dana, a 10.5. sam dobio, ali bez testiranja, odobrenje od liječnika da sam u potpunosti zdrav. Radio sam normalno do 6.7., a nakon toga sam došao u Hrvatsku na godišnji odmor. Prvo sam bio na Hvaru, a zatim sam otišao u Županju. Dana 10. 8. sam imao temperaturu preko 40°C. Odlučili smo se vratiti u Njemačku, ali nisam mislio da imam koronu jer su tad bili govorili da je nemoguće se dva puta zaraziti”, rekao je Stjepo čekajući da hitna dođe po njega.

“Izolirao sam se u jednu sobu. Živim sa suprugom i dvoje djece, koji su se testirali i, nasreću, svi su negativni. Imam velike glavobolje i jako sam slab, ali sad nešto lakše dišem, no osjećaj je užasan. Mišići me jako bole, nemam snage ni za što. Nakon 18 dana od početka bolova i temperature još uvijek ne osjećam da bi mogao ići raditi ili tako nešto. Sutra idem na novo testiranje pa ćemo vidjeti jesam li i dalje pozitivan i gdje će znanstvenici znati više o mom slučaju”, ispričao je Stjepo te ističe da koliko je upoznati u Hrvatskoj nije nikoga zarazio.

Stručnjaci i dalje ne znaju koliko traje imunitet kod onih koji su preboljeli koronavirus i kako reagira bolesnik kod reinfekcije. Postoji mogućnost da je Stjepo bio i nosilac virusa sva četiri mjeseca.

“Ako se utvrdi postojanje tih čestica, to i dalje ne znači da je infekcija napravljena SARS Cov2 virusom. Moguće je da se radi samo o molekulama koje su preživjele i koje su potpuno afunkcionalne”, pojasnio je prof. dr. sc. Dragan Primorac za 24 sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close