Hoteli Zlatni rat prihode lani podigli za 16,35%

Autor: Marija Crnjak , 03. ožujak 2019. u 22:00
Jako Andabak, većinski vlasnik Sunce koncerna/Marko Lukunić/PIXSELL

Dobit od 6,5 milijuna zamijenila je gubitak iz 2017. godine od 41 milijun kuna.

Hoteli Zlatni rat d.d. u sastavu Sunce Koncerna Jake Andabaka lani su povećali prihode od prodaje za 16,35 posto u odnosu na godinu ranije, ostvarivši ukupan prihod od 134,9 milijuna kuna, uz neto dobit od 6,5 milijuna kuna.

Radi se o hotelima Elafusa, Borak i Bonaca na otoku Braču, kojima je investitor u 2017. dodao i naselje Velaris koje su uzeli u zakup. U izvješću objavljenom u petak na Zagrebačkoj burzi navodi se kako je rezultat poslovanja kumulativno bolji u odnosu na prethodnu godinu, prije svega zahvaljujući ostvarenoj dobiti koja je lani zamijenila gubitak iz 2017. od 41 milijun kuna. Porast prihoda od prodaje za 16,35 posto pojašnjavaju kao rezultat zakupa turističkog naselja Velaris u Supetru na Braču.

Prihodi od prodaje zadnjeg tromjesečja u odnosu na isto razdoblje protekle godine manji su za 21,59 posto zbog kraćeg rada hotela u Bolu, no radi se ionako o niskoj sezoni za većinu hotela na obali. Također, povećanje poslovnih rashoda razdoblja u odnosu na isto razdoblje 2017. godine rezultat je porasta plaće, te zakupa Velarisa. Kako smo već pisali, tvrtka Zlatni rat sprema se na veliku investiciju u Hotel Borak, na čijem mjestu Andabak u partnerstvu s turoperatorom TUI planira graditi novi Magic life hotel s 920 ležajeva, odnosno 600-tinjak kreveta više nego sad.

Ulaganje je vrijedno oko 55 milijuna eura, a novi hotel se planira za 2020. godinu. Kako je poznato, najveći hotelski investitor na Braču s turoperatorom TUI u partnerstvu je na početku bilo kroz upravljanje u hotelima u Brelima i Tučepima, a krajem 2017. osnovana je zajednička tvrtka za upravljanje hotelima te investiciju na kupljenom zemljištu u Sutivanu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close