Hoteli Medora najavili novi investicijski ciklus

Autor: Marija Crnjak , 08. prosinac 2016. u 22:00
Zrinko Kamber, predsjednik Uprave hotela Medora/PIXSELL

Rezultati iznad plana, iako je otvorenje kasnilo zbog nedostatka građevinara.

Nakon ovogodišnje adaptacije hotela Medora Auri Family Beach Resort, u koji su uložili više od 15 milijuna eura, Medora Hoteli u Podgori nastavit će investicijski ciklus ulaganjem u dva preostala hotela te kampa, najavio je danas predsjednik uprave Zrinko Kamber.

Bivša hotelska kuća Podgora, koja je nakon predstečajne nagodbe i naknadnog preslagivanja od ove jeseni u većinskom vlasništvu Agram Investa, u novi investicijski ciklus kreće 2018. godine.  Kamber ističe da su rezultati prve sezone poslovanja veći od planiranog, iako je otvorenje hotela kasnilo oko 20 dana zbog nedostatka građevinara. "Unatoč manjem broju operativnih dana, na čemu smo izgubili milijune kuna, u prvih devet mjeseci ostvarili smo 44,9 milijuna kuna prihoda, što je porast od 43 posto u odnosu na prošlu godinu.

Ujedno, ostvaren je i rast EBITDA od 50 posto. U vrhu sezone imali smo popunjenost od 73 posto," kazao je Kamber, podsjetivši i kako su unatoč rigoroznim uvjetima uspjeli dobiti  sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj od 10 mil. kuna. Sljedeća godina za tvrtku će biti konsolidacijska, a jedan od ciljeva je produljiti sezonu na minimalno sedam mjeseci.      

Komentirajte prvi

New Report

Close