Horvatinčić opet izbjegava odlazak u zatvor, traži odgodu od 6 mjeseci

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2021. u 09:23
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Zatvorska bolnica je u već nekoliko navrata dala pozitivno mišljenje o ozbiljnosti njegova zdravstvenog stanja.

Tomislav Horvatinčić, osuđen zbog pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par, u utorak je od zagrebačkoga Županijskoga suda zatražio da mu se odlazak u zatvor odgodi za još pola godine.

Horvatinčić se u srijedu trebao javiti na odsluženje zatvorske kazne, nakon što je već nekoliko puta tražio i dobivao odgodu odlaska u zatvor zbog teškoga zdravstvenoga stanja.

Također, zatražio je od suda ukupno 6 mjeseci odgode radi postoperativnoga oporavka. Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen potvrdio je Jutarnjem listu informaciju da je ponovno zatražio odgodu odsluženja kazne za svojega klijenta.

Neslužbeno se doznaje da je zagrebački Županijski sud, odmah nakon zaprimanja Horvatiničićeva zahtjeva zatražio od zatvorske bolnice u Svetošimunskoj procjenu njegove dokumentacije, odnosno procjenu argumenata koje je naveo u zahtjevu.

Zatvorska bolnica je u već nekoliko navrata dala pozitivno mišljenje o ozbiljnosti njegova zdravstvenog stanja, odnosno nemogućnosti da se liječenje, uključujući i operaciju, obavi unutar hrvatskoga zatvorskog sustava. Nakon pribavljanja mišljenja bolnice sudac izvršenja će odlučiti hoće li Horvatinčiću odobriti odgodu odlaska u zatvor, a na odluku suca Horvatinčić ima pravo žalbe izvanraspravnome vijeću suda.

Komentirajte prvi

New Report

Close