Horvat: U Đuru Đakovića danas stiže prvih 150 milijuna kuna koji će ga vratiti u život

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2020. u 12:10
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Slavonskobrodska tvrtka danas bi trebala dobiti kreditni aranžman s kojim će sanirati dio dugova.

Ministar gospodarstva Darko Horvat komentirao je situaciju oko likvidacije Uljanika i ima li to brodogradilište perspektivu nakon likvidacije Uljanika d.d. Najavio je i dobre vijesti za tvrtku Đuro Đaković.

Slavonskobrodska tvrtka danas bi trebala dobiti kreditni aranžman s kojim će sanirati dio dugova.

"To je prvih 150 milijuna kuna koji će vratiti Đuru Đakovića u život i vratiti dio dugova obavljačima i prema državi i dobiti perspektivu za nabavu robe i materijal i završiti tri aktivna ugovora koji će do kraja travnja osigurati dodatnu likvidnost Đure Đakovića u visini od 128 milijuna kuna.

Perspektiva postoji, ali uz suglasnost Europske komisije se mora napraviti plan restrukturiranja i uvesti u Đuru Đakovića strateškog partnera i ako želimo perspektivu na jedan drugačiji način i pod strogim nadzorom i kontrolom paziti što se zbiva u Đuri Đakoviću", pojašnjava Horvat.

Oko Uljanika kaže da država može dati jamstva sastavnicama Uljanika koji će poslovati sukladno zakonima i pravilima Europske komisije o potporama.

"U ovom trenutku dajemo perspektivu da se na prostoru Pule jedan dio brodogradilišta stavi u funkciju pod drugim imenom i trgovačkim društvom. Na sličan način smo rehabilitirali proces brodogradnje u Trećem maju i s Brodosplitom u ovom trenutku nemamo problema", rekao je.

Dodao je i da imaju strogi nadzor izdanih jamstava brodogradilištima koja su sklopila ugovore o nadzoru i monitoringu s Hrvatskom brodogradnjom Jadranbrodom koja kontrolira svaku fakturu i isplatu.

"Moj je zadatak bio da ustrojim kvalitetan nadzor i ja sam siguran da smo to napravili", ustvrdio je.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Horvath, Uljanik i kinezi. Propast.
Horvath, Đuro i ameri. Nastavi niz…

To je ministar 🙂 opet u đep pare hahahahaa..a od svega na onaj svijet ni gaće nebu zel 🙂

On nije ministar gospodarstva nego political damage control manager i generalna stetocina. Umjesto da se bavi dolaskom novih kapitalnih investicija, smanjenjem poreza, nameta, olaksavanjem poslovanja na svim razinama, smanjenjem svih tereta, socijale, svega sto koci poslovanje, umjesto da su mu poslodavci i poduzetnici najbolji prijatelji, a sindikati najveci neprijatelji on bi zatvorio ducane nedjeljom i lozi drzavne novce da HDZ ne izgubi previse glasova.
Totalni promasaj. Uzas.

Znaci slozili su odrzivi poslovni plan, i od sada ce raditi bez gubitaka… a kao osiguranje, ministri i vlada su zalozili svoju imovinu da su donjeli ispravnu odluku :))

New Report

Close