Holding traži od zaposlenika da se odreknu božićnica i nagrada

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2021. u 15:57
Foto: Zeljko Hladika/pixsell

Podsjetimo, jučer su sindikalisti odradili i sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem nakon kojeg se potegnulo i pitanje mogućih otkaza u Holdingu. 

Na kriznom sastanku 19 predstavnika sindikata i vezanih društava Holdinga s članovima Uprave zagrebačke megatvrtke, prema zaposlenicima je upućen zahtjev da se odreknu božićnice koja iznosi 1250 kuna te godišnje nagrade u iznosu od pet tisuća kuna po zaposleniku i time pokažu dobru volju i solidarnost pri krpanju golemih dubioza u proračunu, doznaje Večernji list.

Međutim, nova uprava Holdinga, na čelu s Ivanom Novakovićem od sindikalnih predstavnika dobila je odbijenicu. Sindikalni predstavnici očekuju od Novakovićeve Uprave da prvi nešto naprave te konačno imenuju voditelje podružnica, a riječ je o postupku koji kasni već dva mjeseca te su rokovi natječaja probijeni.

Podsjetimo, jučer su sindikalisti odradili i sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem nakon kojeg se potegnulo i pitanje mogućih otkaza u Holdingu.

Novaković je u proteklim danima više puta naglasio kako Holding ima stotinu savjetnika, ali u Zagrebu nema tko prati ulice. Sindikati od njega traže da napravi jasan plan reorganizacije i sistematizacije te odredi tko su viškovi, a tome će biti riječi i na novom sastanku koji je zakazan za idući tjedan. Do tada će, kako doznajemo, Holding imenovati voditelje podružnica te se o njima na sastanku neće odlučivati, postava će već biti kompletirana.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević prošli je tjedan objavio da su dolaskom na vlast zatekli 8,2 milijarde konsolidiranog duga, a više od polovice tog iznosa, 4,9 milijardi, otpada na Holding.

Komentirajte prvi

New Report

Close