Holding gradi nove objekte Vodoopskrbe, evo kako će ih platiti

Autor: Marija Crnjak , 02. svibanj 2013. u 10:46
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja napušta lokaciju u centru grada, u Patačićkinoj ulici kako bi smanjila troškove.

Zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja napušta lokaciju u centru grada, u Patačićkinoj ulici kako bi smanjila troškove, potvrdio je za Poslovni.hr Davor Poljak, direktor Vodoopskrbe i odvodnje koja posluje u okviru Zagrebačkog holdinga. Zbog toga je i oglašena prodaja svih osam zgrada u ulici Eleonore Patačić, od koje će se financirati izgradnja novih namjenskih objekata na drugim lokacijama, konkretno u Zagorskoj i Folnegovićevoj ulici, ističe Poljak. 

"U svojim srednjoročnim planovima unapređenja poslovanja planiramo smanjiti broj lokacija na kojima se trenutno obavlja djelatnost vodoopskrbe i odvodnje. Trenutno u Gradu zagrebu i Samoboru imamo 11 lokacija na kojima imamo urede i komunalne baze. Razlog smanjenja broja lokacija je smanjenje troškova poslovanja eliminacijom fiksnog troška koju svaka lokacija nosi samim svojim postojanjem na teritoriju grada, te smanjenjem operativnog troška svakodnevnih nepotrebnih putovanja djelatnika sa lokacije na lokaciju", pojašnjava direktor Vodoopskrbe. 

Nekretnine u Patačićkinoj Vodoopskrba tako planira u potpunosti napustiti, jer ta lokacija u centru grada zbog starosti i dotrajalosti zahtjeva temeljitu rekonstrukciju. Također, prostori u kojima se odvijaju neke od temeljnih djelatnosti vodoopskrbe, kao što su laboratorij vodoopskrbe, dispečerski centar, informatički centar, radionice za popravak i baždarenje vodomjera, radionice službe za održavanje mreže, nisu građeni namjenski te ne odgovaraju potrebama današnjih tehnologija, a svaki daljnji razvoj na troj je lokaciji nemoguć.

"Nastojimo preseliti djelatnosti na lokacije koje imamo namjeru trajno zadržeti, i koje dozvoljavaju razvoj djelatnosti obzirom na veličinu, izgrađenost i razvoj same lokacije. Tako ćemo radionice za popravak i baždarenje vodomjera i radionice službe za održavanje mreže preseliti u novoizgrađene prostore u Zagorskoj ulici koji su u fazi projektiranja. Ostale aktivnosti kao što su prodaja , laboratorij vodoopskrbe, dispečerski centar, služba informatike, planiramo preseliti u Folnegovićevu.

Komentirajte prvi

New Report

Close