HNS-ovci u Plinacru zamijenili Mostove kadrove

Autor: Marija Brnić , 27. svibanj 2018. u 22:00
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak opet kadrovira/Patrik Macek/PIXSELL

U NO-u umjesto Sinkovića Arnold i Barada, a Špehara u Upravi naslijedio M. Zovko, bivši šef tvrtke.

Upravno vijeće CERP-a na telefonskoj sjednici krajem prošlog tjedna opozvalo je dosadašnje Mostove kadrove u Plinacru i imenovalo nove iz kvote aktualnog koalicijskog partnera HNS-a.

Smijenjeni su na telefonskoj sjednici član nadzornog odbora Dean Sinković, te član Uprave Vedran Špehar, a u NO državne tvrtke ulaze dva nova člana Dražen Arnold i Tomislav Barada, dok će Špehara zamijeniti nekadašnji predsjednik uprave Plinacra Marin Zovko.

Novo kadrovsko preslagivanje provodi se bez objašnjenja za opozive i bez provedenog javnog natječaja, kao što je najavljeno kao praksu koje će se pridržavati u odabiru menadžera u državnim tvrtkama.

Zovko je kao mladi direktor poslovnih funkcija u Plinacro-u na čelo tvrtke postavljen kao nestranačka osoba u vrijeme dok je sadašnji predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak bio ministar gospodarstva u Vladi Zorana Milanovića, a u Plinacro-u je naslijedio je HNS-ovca Mladena Antunovića koji se povukao zbog skandala sa zapošljavanjem supruga tadašnje HNS-ove ministrice Anke Mrak-Taritaš.

Dražen Arnold HNS-u se, pak, pridružio tek nedavno, nakon što je napustio HSS. Liječnik je opće medicine iz Čepina, gdje je bio dugogodišnji načelnik općine, a nakon posljednjih izbora član je općinskog vijeća.

Tomislav Barada član je središnjeg odbora HNS-a, a prije pripajanja HANDA-e Agenciji za ugljikovodike bio je predsjednik Upravnog vijeća HANDA-e. Prethodno je karijeru gradio u Trogirskom holdingu.

Komentirajte prvi

New Report

Close