Hrvatsko kreditno osiguranje uključilo se u volontiranje kroz program socijalizacije pasa

Autor: Sponzorirani članak , 22. siječanj 2013. u 13:42
Press foto

Korporativno volontiranje jedan je od novijih oblika društveno odgovornog poslovanja.

Hrvatsko kreditno osiguranje d.d. osim što je prvo osiguravajuće društvo u RH koje se sustavno bavi osiguranjem potraživanja, ujedno je prvo društvo koje je uključeno u korporativno volontiranje kroz program socijalizacije pasa.

Hrvatsko kreditno osiguranje (www.hkosig.hr) posluje od 2010. godine te se bavi specifičnom vrstom osiguranja – osiguranjem potraživanja među poslovnim subjektima, a štiti od rizika koji su sveprisutni u tržišnom poslovanju – neplaćanje uslijed stečaja kupaca, izvansudske nagodbe ili produženog neplaćanja kupaca zbog narušene likvidnosti.

Korporativno volontiranje jedan je od novijih oblika društveno odgovornog poslovanja, barem kada je Hrvatska u pitanju. Radi se o vrlo specifičnom načinu pridonošenja boljitku zajednici u kojoj tvrtka djeluje, jer diverzificira načine na koje privatni sektor može filantropski djelovati. Ono podrazumijeva volonterski angažman zaposlenika neke tvrtke koji se odvija unutar radnog vremena zaposlenika odnosno u organizaciji tvrtke u kojoj rade.

Hrvatsko kreditno osiguranje je prvo društvo u Republici Hrvatskoj koje se odlučilo za program socijalizacije pasa te su postali volonterska obitelj bijelog retrivera Hectora za kojeg se nadaju da će u budućnosti steći titulu psa pomagača. Štene Hector svoju prvu godinu odrastanja i djetinjstva povremeno provodi u Hrvatskom kreditnom osiguranju gdje se navikava na sve okolnosti u kojima čovjek živi te usvaja osnovna pravila ponašanja i poslušnosti. Brigu o Hectoru nakon radnog vremena preuzela je Voditeljica odjela računovodstva i financija gđa. Mirna Vuka, koja je potaknula i organizirala cijelu akciju. Program socijalizacije odvija se u suradnji sa Centrom za rehabilitaciju Silver – ustanovom socijalne skrbi jedinstvenom u ovom dijelu Europe, koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi). www.czrs.hr

Zaposlenici Hrvatskog kreditnog osiguranja ističu kako korporativno volontiranje unosi dašak svježeg zraka u prosječan radni tjedan, potiče timski duh i osjećaj da rade za tvrtku koja djeluje na dobrobit zajednice u kojoj žive.
Ovom akcijom Hrvatsko kreditno osiguranje pruža odličan primjer dobre prakse korporativnog volontiranja i nadamo se da će taj način izgradnje dobrih odnosa sa zajednicom prepoznati, a potom i slijediti ostale naše kompanije.

New Report

Close