Hirn o ponudi: Cijena prihvatljiva, slijedi razvoj LRH-a

Autor: Suzana Varošanec , 20. listopad 2019. u 22:00
U Liburniji sada računaju na 'povratak u vrh svjetske turističke ponude'

S očitovanjem Uprave o ponudi Gitone Adriatica suglasilo se Radničko vijeće.

Ponuđena cijena od 4761,17 kn po dionici viša je za 27,88% u odnosu na cijenu prije nastanka obveze, te je gledajući uvjete poslovanja, prihvatljiva, navodi novi predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela (LRH) Heimo Waldemar Hirn, s iskustvom vođenja nekoliko hotela u Opatiji kao čelnik OHM Management Groupa. 

Hirn se pozitivno očitovao u mišljenju Uprave o ponudi, ukratko, o svim elementima javne ponude objavljene od strane novog većinskog vlasnika LRH Gitone Adriatica (54%). Objavljeno je u petak na Zagrebačkoj burzi, a prethodila je objave same ponude koja je upućena svim dioničarima LRH (ukupno drže oko 46%) te Hanfino odobrenje objave. Prema Hirnu, navedeno se odnosi i na rok plaćanja od 14 dana te način plaćanja u novcu. 

"Strategija LRH-a i ponuditelja se preklapaju", dodaje on ističući da je glavno usmjerenje rast i razvoj društva.  Novi vlasnik namjerava provesti niz promjena u poslovanju, što Uprava smatra dobrodošlim, s obzirom na zatečeno stanje.  Drugi novi član Uprave LRH Johannes Böck, zbog činjenice da je i na čelu Gitoneovih tvrtki preko kojih je provedeno preuzimanje LRH-a, sukladno zakonu, izuzeo se od izrade mišljenja o ponudi.  S očitovanjem Uprave suglasilo se Radničko vijeće LRH-a.

Pozdravljaju namjere glede radnopravnog statusa i prve smjernice budućeg poslovanja društva. Po njima, razvoj LRH ide u pozitivnom smjeru, a nadaju se da će to u konačnici rezultirati povratkom LRH-a na sam vrh svjetske turističke ponude.  Novi vlasnik u ponudi je istaknuo da namjerava dovesti svjetski poznate hotelske brendove, te planira proširenje ponude i sezone, kao i okretanje novim tržištima.

To znači usmjerenost na pokretanje novog razvojnog procesa, ali ističu s ciljem postizanja veće produktivnosti i operativne profitabilnosti. U Novoj Liburniji – drži kontrolni paket LRH, u vlasništvu je Grada Opatije te tri tamošnje općine, kažu da još nisu dobili pisanu informaciju u ime ponuditelja, što po zakonu očekuju. Nakon toga će sazvati skupštinu radi donošenja odluke hoće li prodati ili ne svoje dionice. Ne isključuje se pritom potreba konzultacija sa savjetnicima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close