HGK za liberalizaciju tržišta, ali bez ukidanja taksimetra

Autor: Marija Crnjak , 16. studeni 2017. u 21:59
Traže ispravke dijelova zakona/J.G. /Pixsell

Prema projekcijama bi se trebalo stvoriti tisuće radnih mjesta.

Udruženja davatelja taksi usluga pri Hrvatskoj gospodarskoj komori podržalo je smjernice novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, no ne podržavaju ukidanje taksimetra.

Povećanje sigurnosnih standarda te smanjivanje administrativnog opterećenja za poduzetnike u ovoj djelatnosti je reformska mjera koju ćemo uvijek podržati, baš kao i niže cijene izdavanja autotaksi dozvola, kažu u Komori.

Liberalizacija taksi tržišta, odnosno ukidanja ograničenja broja dozvola prema projekcijama bi trebalo stvoriti tisuće radnih mjesta te gotovo utrostručiti porezna davanja branše, smatraju u Udruženju.

Doduše, u HGK smatraju da treba ostaviti taksimetar te tako primijeniti europsku praksu, jer taksi u cijeloj Europi cijenu usluge određuje prema taksimetru kojeg baždari neovisno tijelo.

"Nadamo se da će se kroz postupak javnog savjetovanja i saborske rasprave ove, za sada pozitivne, smjernice poboljšati te da će se ispraviti oni nedostaci predloženog zakona za koje struka utvrdi da su štetni", kaže predsjednik Udruženja Petar Dragić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close