HGK razmatra prodaju svojih prostora u Sheratonu

Autor: Marija Brnić , 05. srpanj 2016. u 12:28
Prostor HGK u Draškovićevoj ulici u Zagrebu

Hrvatska gospodarska komora drži se preporuke Državne revizije da prodaju nekretnine koje ne služe svrsi ili pak nekretnine koje imaju visoke troškove održavanja.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) razmatra mogućnost prodaje svog prostora u Draškovićevoj u sklopu hotela Sheraton u kojemu djeluje najveća HGK-ova područna Komora Zagreb. Kako nam je potvrđeno u HGK, u suradnji s agencijama za prodaju nekretnina, koje djeluju u Udruženju za poslovanje nekretninama pri HGK-u, pokrenuli su postupak istraživanja tržišta usporedivih nekretina, kako bi utvrdili tržišnu vrijednost prostora u Draškovićevoj.

Međutim, u ovom trenutku u HGK još uvijek se ne mogu izjasniti hoće li i pokrenuti postupak prodaje tog atraktivnog uredskog prostora od ukupno 1180 četvornih metara, u okrivu kojega je i prostor Centra za dizajn. Na snimanje stanja potaknuo ih je, kažu, nedavno usvojeni plan gospodarenja nekretninama i preporuke Državne revizije, a po kojima je utvrđeno kako bi se prodale nekretnine koje ne služe svrsi ili pak nekretnine koje imaju visoke troškove održavanja.

U slučaju zagrebačke komore upravo su sporna izdvajanja za održavanje zbog kojih se promišlja prodaju. Zasad iz HGK nema informacija i kada bi se eventualne daljnje poteze moglo poduzimati u ovom slučaju, kao niti koje se nekretnine iz njezinog sustava još razmatra staviti u prodaju. Iz HGK tek poručuju kako su u posljednje tri godine komorski prihodi značajno smanjeni, za oko 120 milijuna kuna, a i nedavno je skupština Komore odobrila rebalans ovogodišnjeg proračuna i smanjenje iznosa kojim će se raspolagati za oko 9 milijuna kuna, na ukupno 160 milijuna kuna.

Komora Zagreb

Zaposleno 25 djelatnika

Komora Zagreb pokriva inače područje dviju županija, a u 2015. godini imala je 25 djelatnika. Zasad nema informacija gdje bi nastavila s radom nakon eventualne prodaje sadašnjeg prostora ureda. Uoči početka gradnje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe na Kajzerici razmišljalo se da tamo bude sještena, ali to, navodno, više nije opcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close