HEP Plin preuzima i 52,5 km distribucijske mreže Općine Bizovac

Autor: Suzana Varošanec , 09. srpanj 2020. u 21:59
Foto: M. SUŠENJ/PIXSELL

Akvizicijom se gotovo u potpunosti zaokružuju distribucijsko-opskrbno područje u Osječko-baranjskoj županiji.

U tijeku je realizacija poslovne strategije Hep Grupe, konkretnije članice Hep Plin kroz jačanje pozicija u plinskom biznisu na istoku Hrvatske.

Kao dio toga plana zaredale su akvizicije te najave novih preuzimanja, ususret potpunoj liberalizaciji tržišta za kupce iz kategorije kućanstva za nešto manje od godine dana.

Odvija se kupnja 52,5 km distribucijske mreže Općine Bizovac čime gotovo u potpunosti zaokružuju distribucijsko-opskrbno područje u Osječko-baranjskoj županiji, navodi se u kompanijskoj obavijesti.

Pojašnjavaju kako ključne sastavnice njihove poslovne strategije čine aktivnosti na objedinjavanju vlasništva nad plinskom mrežom na vlastitim distribucijskim područjima, zatim na preuzimanju plinske mreže u vlasništvu JLS-a te akvizicijama tvrtki koje se bave distribucijom i opskrbom plinom.

Preklani su tako preuzeli distribucijsku mrežu Općine Feričanci, lani virovitičku tvrtku za distribuciju i opskrbu plinom Plin VTC, dok su proljetos sklopili ugovore o kupoprodaji poslovnih udjela u PPD-Distribuciji plina i PPD-Opskrbi kućanstva, zaokruživši tako plinsku distribucijsku mrežu i opskrbu kupaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Hep Plin kojem su lani prihodi rasli 10% na 380 milijuna kuna, prema veličini distribucijskog područja, količini distribucijske plinske mreže, broju kupaca i isporuci plina, drugi je distributer u Hrvatskoj.

Kad se tržište potpuno otvori i prestane regulacija cijena za sve povlaštene kupce, očekuju, kažu, stalnu i neizvjesnu tržišnu utakmicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close