HEP dodijelio Imam žicu! Najviše nagrada XV. gimnaziji

Autor: Poslovni dnevnik , 15. studeni 2022. u 22:00
Nagrade je u sjedištu kompanije dodijelio predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić/M. Lukunić/PIXSELL

Najviše nagrada ove godine pripalo je XV. gimnaziji iz Zagreba čijih je šest učenika nagrađeno.

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede (HEP) 34 učenika osnovnih i srednjih škola dobili su nagradu Imam žicu! koju HEP dodjeljuje od 1995. i dosad ih je ukupno podijelio već 893.

Dobitnici nagrade za školsku godinu 2021./2022. osvojači su prvih nagrada na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike, javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te osvajači prvih triju mjesta na natjecanjima učenika strukovnih škola u kategorijama: računalstvo, izrada programskih rješenja, električne instalacije i administracija IT sustava.

Najviše nagrada ove godine pripalo je XV. gimnaziji iz Zagreba čijih je šest učenika nagrađeno.

Nagrade je uručio predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, s ravnateljem Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvojem Meštrićem, ravnateljicom Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Kristinom Čelić, ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravkom Brezak Stamić te pomoćnikom ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ninom Buićem.

Barbarić je učenicima poručio da su nagradu “zaslužili talentom, trudom i zalaganjem” te da njezin novčani iznos vide “kao ulaganje u vlastiti razvoj i budućnost naše domovine”.

Komentirajte prvi

New Report

Close