HDZ zbog straha od gubitka vlasti tražio da se prati novinare?

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2012. u 10:41
Tomislav Karamarko, Oliver Grbić (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)

Tadašnja vladajuća stranka već je bila ozbiljno uzdrmana brojnim aferama svog bivšeg predsjednika Ive Sanadera, od kojeg su se čelnici HDZ-a ograđivali.

U ljeto i jesen 2011. godine, kada je policija pratila osam novinara i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te izlistavala njihove telefonske pozive, HDZ-u je rejting drastično padao, a približavali su se parlamentarni izbori, piše Večernji list.

Tadašnja vladajuća stranka već je bila ozbiljno uzdrmana brojnim aferama svog bivšeg predsjednika Ive Sanadera, od kojeg su se čelnici HDZ-a ograđivali. U HDZ-u je zavladala panika jer je ionako loše stajao u predizbornim anketama, a s otkrićem da je stranački vrh upetljan u ilegalno prikupljanje novca šanse za pobjedu na izborima su mu se još drastičnije smanjivale. Jadranka Kosor tada je javno tražila da se povede istraga o curenju informacija o istragama koje provode USKOK i DORH. Novinari su bili pozivani u USKOK na obavijesne razgovore, no nisu otkrili svoje izvore informacija.

Kako Večenji navodi, policiji, koju su kontrolirali stranački poslušnici poput Olivera Grbića, je očito bilo važno saznati tko to ruši HDZ pa je počela pratiti novinare i državnog odvjetnika, a tih dana rujna u HDZ ulazi ponovo i dotadašnji nestranački ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. MUP i policija tako su i službeno bili pod stranačkom kontrolom, piše Večernji list

Komentirajte prvi

New Report

Close