HBOR traži savjetnike za pomoći u pripremi projekata

Autor: Marta Duić , 06. kolovoz 2021. u 08:41
Foto: IVO ČAGALJ/PIXSELL

Prema informaciji iz natječajne dokumentacije, HBOR cilja tehničku pomoć osigurati u pripremi najmanje 7 i najviše 11 projekata.

Prije nekoliko dana HBOR je najavio intenziviranje pomoći projektima jedinica lokalnih uprava i samouprava kroz smanjenje kamatnih stopa po programima “Investicije javnog sektora i EU projekti, ali i pružanje savjetodavne pomoći u pripremi projekata.

Za savjetnike koji će biti na raspolaganju za odabrane projekte upravo je raspisan javni natječaj, a traži se jedna konzultantska kuća koja će gradovima i županijama omogućiti tehničku pomoć u dizajniranju projekata i izradi tehničke i projektne dokumentacije, investicijske i studije izvedivosti, pomoć u ishođenju potrebnih dozvola, financijsko savjetovanje, uključujući i pomoć u traženju banke koja će osigurati financiranje, kao i pomoć u javljanju na natječaje za bespovratna sredstva iz EU fondova.

Prema informaciji iz natječajne dokumentacije, HBOR cilja tehničku pomoć osigurati u pripremi najmanje 7 i najviše 11 projekata, koje će HBOR odabrati, a prioritet će imati projekti sa slabije razvijenih područja, s kojih je predviđeno praćenje i savjetovanje za najmanje četiri projekta.

Natječaj čija je procijenjena vrijednost 2,7 mil. kuna uvećano za PDV otvoren je do 6. rujna, a odabrani savjetnik biti će angažiran do kraja prosinca, uz mogućnost produljenja roka za pružanje usluge do kraja lipnja 2022.

Komentirajte prvi

New Report

Close