HBOR nudi svježih 1,2 milijarde kuna jeftinijih kredita poduzetnicima

Autor: Poslovni dnevnik , 24. svibanj 2020. u 21:59
Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a/LUKA STANZL/PIXSELL

Za odobrenje kredita poduzetnici se trebaju obratiti poslovnim bankama koje na ovoj liniji surađuju s HBOR-om.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak objavila je kako kreće nova linija kredita za likvidnost uslijed korona krize. Kamate su pritom, kažu, snižene za 0,75 postotnih bodova naspram redovnih.

“Korisnici mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici, te oni srednje kapitalizirani (do 3000 zaposlenih) koji nisu bili u teškoćama na 31. 12. 2019. Podnositelji zahtjeva trebaju, po Metodologiji za izračun COVID score-a Fine biti ocijenjeni kao klijenti čije je poslovanje ugroženo i kod kojih postoji potreba za dodatnim financiranjem”, pojašnjavaju iz HBOR-a.

Kroz ovu liniju maksimalni iznos kredita može biti 35 milijuna kuna, a novac se može koristiti za financiranje plaća, režija i troškova tzv. hladnog pogona, kao i nabavu sirovina i podmirenje obveza prema dobavljačima te ostalih troškova tekućeg poslovanja. No kredit ne može služiti za “pokrivanje” postojećih kreditnih obveza prema poslovnim bankama i drugim financijskim institucijama.

Za odobrenje kredita poduzetnici se trebaju obratiti poslovnim bankama koje na ovoj liniji surađuju s HBOR-om, a to su ZAba, PBZ, Erste, OTP, RBA HPB te Addiko i Sberbank.

“Poduzetnicima je stavljeno na raspolaganje više od 1,2 milijarde kuna za nove kredite za likvidnost”, izjavila je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close