Hamag dobiva još jedan sektor, tri službe i 16 ureda

Autor: Marija Brnić , 18. ožujak 2021. u 22:00
Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave Hamag-Bicroa/Petar Glebov/PIXSELL

Ukida se Ured Uprave, a ustrojava Služba za poslove Uprave s 4 odjela.

Vlada je Hamagu odobrila izmjene Statuta kojim povećava broj sektora s 4 na 5, broj službi s 14 na 17, te broj ureda s 23 na 39, dok se broj ureda smanjuje s dva na jedan.

Ukida se Ured Uprave, a ustrojava Služba za poslove Uprave s 4 odjela, od kojih je jedan već postoji (Odjel za opće poslove), a novi su za ljudske potencijale, za odnose s javnošću, te za javnu nabavu.

Postojeći sektori za bespovratne potpore za poduzetništvo, te za istraživanje, razvoj i inovacije (IRI), preoblikuju se u 3 – za praćenje i provedbu projekata poduzetništva, te projekata IRI-ja, i novi Sektor za vrednovanje i ugovaranje projekata.

Unutar sektora za praćenje projekata poduzetništva ustrojava se Služba za praćenje provedbe projekata, s 4 odjela od kojih 2 postoje. Ustrojava se Služba za kontrolu kvalitete i strateško upravljanje u kojoj su odjeli za unapređenje kvalitete sustava, te za analizu i izvještavanje.

U Službi za pravne poslove ustrojava se Odjel za naplatu. U Sektoru za financijske instrumente ustrojavaju se odjeli za ruralni razvoj, portfeljna jamstva, za namjensku kontrolu zajmova i namjensku kontrolu jamstava, a u Sektoru za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju Služba za koordinaciju, s djelatnicima u županijskim ispostavama.

U vladinoj odluci navodi se i da Hamag ima 300 zaposlenika, čime su “u bitnom iscrpljene sve formalne mogućnosti postojeće sistematizacije radnih mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close