Habuš tvrdi da je sve ‘zakuhala’ T7 Grupa

Autor: Agencija VLM , 14. ožujak 2013. u 11:39
Goran Habuš (Foto: Marko Jurinec/PIXSEL)

Varaždinski pročelnik za komunalni sustav Vlado Vlašić i njegova supruga Ljilja Vlašić, u utorak se se našli udaru ovrhovoditelja

Varaždinski pročelnik za komunalni sustav Vlado Vlašić i njegova supruga Ljilja Vlašić, u utorak se se našli udaru ovrhovoditelja, koji su na vrata obiteljske kuće Vlašićevih zakucali zbog duga Proizvodno-trgovačkog obrta "Duga" prema tvtki T7 VIS.

Iako se uz obrt navodi ime Vlašićeve supruge, po nekim podacima obrt je u početku bio registriran na ime Vlade Vlašića, a tek kasnije je prenesen na suprugu. Od Vlašića o tome, kao ni o ovrsi, nismo uspjeli dobiti nikakav komentar. Pitali smo ga ne stavlja li ga privatni spor sa T7 VIS-om u nezgodnu poziciju, kada se zna da Grad Varaždin u kojem Vlašić obavlja važnu funkciju, također vodi spor sa istom tvrtkom. Iako se Vlašić o tome nije očitovao, na ta nam je pitanja odgovorio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji smatra da se radi o podmetanjima iz T7 Grupe.

'Pokušaj pokretanja ovršnog postupka prema Vladi Vlašiću od strane T7 Visa nije novijeg datuma. Uporno se problem Grada Varaždina s T7 VIS-om pokušava personalizirati, odnosno prikazati u svijetlu osobnog sukoba između vlasnika tvornice i gradonačelnika odnosno njegovih suradnika, pa time i Vlade Vlašića',  kaže Habuš i zaključuje da bez obzira na sva podmetanja iz T7 grupe, svi djelatnici gradske uprave i dalje će odgovorno i profesionalno raditi na dobrobiti Grada i građana . Ipak, činjenica je da pročelniku Vladi Vlašiću ovo nije prvo iskustvo s ovrhama. Prije godinu dana u medije je "iscurilo" kako tada friški pročelnik za Komunal godinama nije plaćao komunalnu naknadu, zbog čega mu je sedam godina kasnije stigla ovrha. O slučaju pročelnika za komunal koji ne plaća komunalnu naknadu, tada su izvještavali gotovo svi mediji. Osim toga, tada je isplivalo da se na Općinskom sudu u Varaždinu vodi ovršni postupak za auto Vlašićeve supruge, koja je inače prema popisu dužnika, za porez državi dužna oko 120.000 kuna.

Spomenimo, zaključno, da ovrha na kraju ipak nije provedena, jer je ovršenik odlučio podmiriti svoje dugovanje prema VIS-u, i to u gotovini. O kojem iznosu duga se radilo, nismo uspjeli doznati niti od odvjetnika T7 VIS-a, niti od suda koji je provodio ovrhu. Ipak, neslužbeno doznajemo da se radilo o dugu od oko 25.000 kuna koji je nastao između 2002. i 2007. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close