Habuš priznao razilaženje s Fondom, Varaždinci će za bale ipak morati platiti mnogo više

Autor: Agencija VLM , 13. svibanj 2014. u 12:36
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Zbrinjavanje bala, ‘teško’ oko 100 milijuna kuna, sa 60 posto je trebao sufinancirati Fond, no sad je to upitno.

Nakon što su vijećnici Hrasta, HSS-a i HDZ-a, kao i nezavisni vijećnik Zlatan Avar, u otvorenom pismu pozvali predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća da sazove hitnu sjednicu Gradskog vijeća s točkom o zbrinjavanja baliranog otpada, na površinu je isplivala jedna loša vijest za Varaždince.

Upravni spor

Kako nam je u razgovoru jučer potvrdio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, postoji mogućnost da Grad Varaždin ostane bez novca Fonda za zaštitu okoliša za zbrinjavanje bala.

Habuš je potvrdio kako je točno ono što upozoravaju i potpisnici otvorenog pisma, odnosno da Fond uistinu razmišlja o pokretanju upravnog spora zbog poništenja natječaja za zbrinjavanje bala koje je raspisalo Ministarstvo. Međutim, Habuš kaže kako će Grad bez obzira na to ići u rješavanje bala prema koncesiji koja je, kako se ispostavilo, sada opet važeća, a prema kojoj će otpad zbrinuti zajednica ponuditelja Cezar, Ekoflor Plus i Komunalac Davor.

Traže sastanak

– Jedino pitanje oko zbrinjavanja baliranog otpada je tko će zbrinjavanje platiti i na koji način. Ako će trebati, platit ćemo sami u omjeru 50 posto Grad Varaždin, a 50 posto građani na rok od deset godina – kazao je Habuš, koji se nada da će ovih dana riješiti sve otvorena pitanja s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i da će Fond ipak sufinancirati zbrinjavanje bala.

Podsjetimo, trošak zbrinjavanja bala iznosi oko 100 milijuna kuna, a prema početnom planu, Fond ga je trebao sufinancirati sa 60 posto.

Ako se to izjalovi, Varaždincima bi uskoro mogli početi stizati znatno veći računi.

Komentirajte prvi

New Report

Close