Gužve na granicama, na ulaz u Hrvatsku čeka se do sat i pol

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2020. u 14:10
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRT javlja kako u Hrvatsku stižu Nijemci, Austrijanci i Slovenci.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća dulja čekanja, piše HAK. Na ulaz u Hrvatsku na pojedinim se prijelazima čeka do pola sata, a na nekima i do sat i pol.

HRT javlja kako u Hrvatsku stižu Nijemci, Austrijanci i Slovenci.

“Dobili smo da se moramo vratiti s potvrdom gdje smo bili da ne bismo slučajno završili u karanteni. Očekujemo da se odmorimo i da nam bude lijepo”, rekao im je turist iz Ljubljane.

Prema pisanju HAK-a, na ulazak u Hrvatsku najduže se čeka na GP Rupa i GP Kaštel – oko sat i pol, dok je na GP Bregana i GP Macelj za ulazak potrebno pola sata. Iz Srbije i BiH čeka se po pola sata.

U Hrvatskoj trenutačno boravi oko 330.000 gostiju, a prema podacima iz lipnja ostvarena je trećina prometa u odnosu na lani.

Prema službenim podacima istarske policije od jučer u ponoć do danas u podne u Istru je ušlo 12.500 putnika, a izašlo otprilike 7.500.

Od ponoći je Hrvatska na takozvanoj žutoj slovenskoj listi, što znači strože provjere putnika koji napuštaju našu zemlju.

Slovenci koji se vraćaju iz Hrvatske mogu ući u Sloveniju bez dva tjedna karantene. Međutim, ako Hrvati žele ući u Sloveniju, na granici moraju pokazati negativan koronavirus ne stariji od 36 sati. Oni koji prolaze kroz Sloveniju tranzit moraju obaviti u roku od 12 sati, a mogu se zadržati samo na benzinskim crpkama.

Komentari (1)
Pogledajte sve

LAZI, LAZI I LAZI…!

New Report

Close