GSV usuglašen o izmjenama Zakona o strancima

Autor: Saša Paparella , 13. lipanj 2016. u 22:00
Tomislav Panenić i Nada Šikić na sjednici GSV-a/P. Macek/PIXSELL

I bez potpredsjednika Vlade zakon prebačen u redovitu proceduru.

Na sjednici GSV-a, održanoj u ponedjeljak, Vlada, sindikati i poslodavci usuglasili su se o povlačenju izmjena Zakona o strancima iz hitne procedure koje treba doraditi i uputiti u redovitu proceduru.

"Imali smo kvalitetnu raspravu o izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2015. i planu za ovu godinu, a sredstva od gotovo 1,8 mil. kn koja se koriste u tu svrhu mogu se bolje i kvalitetnije iskoristiti", izvijestio je nakon sjednice predstavnik sindikata Mladen Novosel. U javnosti je bilo dosta spora oko osposobljavanja visokokvalificiranih kadrova, odnosno uz mjeru koja defintivno nije dala očekivane rezultate. Ključno je otvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta, a mjere za poticanje zapošljavanja same po sebi ne mogu riješiti problem, dodao je Novosel.

Raspravljalo se o osnovici za plaće u javnim službama, činjenica je da su održana samo dva sastanka, a očekivali smo i potpredsjednika Vlade Božu Petrova na sjednici GSV-a s obzirom na to da je bio voditelj Vladine pregovaračke skupine, kaže Novosel. Rekao je da Petrov nije opravdao izostanak, iako su imali informaciju da će doći na sjednicu GSV-a. Očito Vlada nije svjesna težine problema i mogućih posljedica za proračun, kaže Novosel. 

Komentirajte prvi

New Report

Close