FOTO / VIDEO: Hrvatska podružnica paneuropske Indotek Grupe revitalizira hotel na jugu najveće županije, zanimaju se i za Zagreb

Autor: Ana Roksandić , 14. lipanj 2024. u 09:29
Čelnici Indotek Grupe Adam Konieczny i Tim Wilkinson s načelnikom Općine Gradac Matkom Burićem/I. Ivanović/PIXSELL

Hrvatska podružnica paneuropske Indotek Grupe revitalizira hotel na jugu najveće županije.

Ususret novoj turističkoj sezoni sa izuzetno dobrim prognozama, predstavio se još jedan hotel koji će obogatiti smještajnu ponudu Splitsko-dalmatinske županije.

Dalmatie Grupa, hrvatska podružnica Indotek Grupe, paneuropskog konglomerata za ulaganja u nekretnine i upravljanje imovinom, predstavila je projekt obnove hotela Labineca u Gradcu, vrijedan 20 milijuna eura.

Video: Ivana Ivanović / Pixsell

Dovršetak renovacije hotela s ukupno 248 soba predviđen je do vrhunca sezone 2025. Dalmatie Grupa planira hotel Labineca transformirati u najsuvremeniji objekt s 248 soba i tri plus zvjezdice, za koje iz grupacije kažu da će pružati osjećaj kao da su četiri zvjezdice. Hotel će biti fokusiran na obitelji koje će uživati u predivnoj prirodi i sigurnoj, mirnoj atmosferi.

“Naš hotel revitalizirat će i repozicionirati Gradac kao ključnu turističku destinaciju”, kaže Tim Wilkinson, voditelj međunarodnih akvizicija u Indotek Grupi.

Wilkinson najavljuje i kako će “projekt generirati povećanje radnih mjesta, uvesti nove izvore prihoda i osnažiti lokalnu ponudu, te da će od njega koristi imati općina, lokalna poduzeća i mjesto, kao i obitelji koje traže cjenovno pristupačan i visokokvalitetan smještaj na jednoj od najnetaknutijih lokacija na hrvatskoj obali”.

Wilkinson je kazao kako investicija dolazi nakon detaljne analize, a oko svih lokalnih pitanja uvijek se konzultiraju s lokalnom zajednicom.

Projekt u Ateni, šire se na Italiju

Grupacija je nedavno započela projekt u Ateni, žele se proširiti i na Italiju, a Hrvatska je ‘puna prilika za investiranje’.

Nakon Labinece – Laguna
“Nekretnine su kompliciran posao i na projektima se radi godinama. Mi dajemo novi život projektima kojima je potrebna nova investicija. Osim hotelijerstva, radimo to i u trgovačkim centrima”, pojasnio je Wilkinson koji vjeruje i da se u najjužnijoj točki Splitsko-dalmatinske županije može još puno toga napraviti kako bi se postigao puni potencijal. Za njih investicija u Gradcu predstavlja samo jednu točku u puno većem planu mogućih investicija u našu zemlju.

Suradnja Dalmatie Grupe s općinskim načelnikom Općine Gradac Matkom Burićem bila je ključna za unaprjeđenje projekta bila je ključna.

“Jako nam je drago što možemo surađivati s Dalmatie Grupom na ovom projektu obnove hotela Labineca koji predstavlja bitan napredak za Gradac i pretvara desetljećima dugo čekanje u stvarnost, nudeći i ekonomsku i sentimentalnu vrijednost. Snaga našeg partnerstva jamči značajne koristi za lokalnu zajednicu kroz razvoj ovog projekta”, kaže načelnik.

Burić nam je rekao da je u grupaciji našao ljude od riječi i najvećeg partnera ove dalmatinske općine. Vjeruje kako će puno bolji hoteli koji će uskoro biti predstavljeni podići ljestvicu i kompetitivnost turističke ponude ove lokacije. Odličnu suradnju s Općinom potvrđuje i Nives Grzunov, voditeljica Indotek Grupe za Hrvatsku.

Sva planirana poboljšanja usmjerena na produljenje turističke sezone u Gradcu, u manjoj su mjeri utjecala na vremenski okvir projekta, ali ne i na ciljani datum ponovnog otvorenja hotela. Wilkinson je rekao kako će nakon otvaranja Labineca, započeti raditi na hotelu Laguna čije se otvaranje sprema za ljeto 2026. godine.

“Dalmatie Grupa ostaje predana ponovnom pokretanju poslovanja za vrhunac sezone 2025.”, kazala je Nives Grzunov, voditeljica Indotek Grupe za Hrvatsku.

Projekt obnove hotela Labineca u Gradcu vrijedan je 20 milijuna eura, a dovršetak renovacije objekta s ukupno 248 soba predviđen je do vrhunca sezone 2025./Ivana Ivanović/PIXSELL

Spasili posrnulu priču
Iz Indotek Grupe napominju da je u kolovozu 2023., kako bi se ublažio potencijalni ekonomski utjecaj privremeno zatvorenog hotela na lokalnu zajednicu, Dalmatie Grupa lokalnoj samoupravi unaprijed podmirila određene koncesijske naknade i poreze za 2024. i 2025.

Hotelski kompleks sastoji se inače od četiri zgrade: središnja deveterokatnica smještena je neposredno na plaži, dok su tri troetažne apartmanske zgrade smještene iza hotelske zgrade. Novi turistički sadržaji uključuju najsuvremeniji wellness centar i vrhunske konferencijske dvorane.

S panoramskim vanjskim terasama, redizajnirani restoran nudit će à la carte i buffet usluge, poboljšavajući iskustvo objedovanja. Područje vanjskog bazena bit će potpuno renovirano, nadopunjeno novim jacuzzijem i prostranim terasama, pružajući gostima dovoljno prostora za opuštanje s prekrasnim pogledom na more.

Osim u Hrvatsku, iz grupacije su zainteresirani za investicije na cijelom mediteranskom području, ali i šire. Grupacija je nedavno započela projekt u Ateni, a žele se proširiti i na Italiju. Wilkinson je naglasio da je u Hrvatsku puno prilika za investiranje, ne samo na obali, već možda i u segmentu poslovnih, uredskih prostora u Zagrebu.

Hotel Labineca u Gradcu Dalmatie Grupa stekla je u sklopu paketa nenaplativih kredita. Njegovi prijašnji vlasnici nisu imali namjeru ulagati u obnovu ili održavanje hotela, što je dovelo do katastrofalnih uvjeta i brojnih neriješenih pitanja, uključujući nepodmirene poreze, doprinose i dugove dobavljačima.

Dalmatie Grupa sklopila je razumne nagodbe s dužnicima, ponudila konkretnu pomoć partnerima i radila na zadržavanju svih zaposlenika tijekom pandemije Covid-19. Trenutačno više od 40 bivših zaposlenika hotela radi u drugim objektima Grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close