Grgić i Auctor ušli u Hotele Podgora, idu nova ulaganja

Autor: Marija Crnjak , 04. prosinac 2015. u 07:48
Početkom 2016. slijedi investicijski ciklus u hotele koji posluju pod imenom Hoteli Menora

Putem Zagrebačke burze je objavljen poziv na izvanredna skupština društva 4. siječnja.

Luka Kaić, čija je tvrtka Novodom lani u procesu predstečajne nagodbe preuzela Hotele Podgora, u investicijski ciklus u hotelski kompleks ući će s novim partnerima, Dubravkom Grgićem, Emilom Mihalinom i tvrtkom Auctor, odnosno Slavonskim ZIF-om čiji je Auctor drugi najveći vlasnik.

Novodom ostaje većinski vlasnik Hotela Podgora, a novi suvlasnici u kompaniju će uložiti 14 milijuna kuna. Kako neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik, već početkom iduće godine slijedi investicijski ciklus u hotele koji posluju pod imenom Hoteli Menora. Kako stoji u pozivu na izvanrednu skupštinu društva najavljenu za 4. siječnja, uprava i NO predlažu povećanje temeljnog kapitala izdavanjem redovnih dionica ulozima u novcu uz djelomično isključenje prava prvenstva i bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Navedenom odlukom predlaže se povećanje temeljnog kapitala s 26,1 milijuna kuna za 14 milijuna kuna u novcu, izdavanjem 1.400.000 novih redovnih dionica po cijeni od 10 kuna. Investicijski fond Agram Invest ulaganjem od devet milijuna kuna stekao je 900.000 dionica Hotela Podgora, dok je Slavonski ZIF stekao pravo na 500.000 dionica ukupne vrijednosti 5 milijuna kuna. Početkom studenog turistička tvrtka na Zagrebačkoj burzi je pak objavila da je Novodom prodao oko 29 posto udjela u Hotelima Podgora, Agram Invest od Kaića je kupio 23 posto dionica koje im daju 19,9 posto glasačkih prava, dok je tvrtka Strukturiranja Emila Mihaline stekla 5,8 posto udjela s 5 posto glasačkih prava.

Kaić je očito uvidio da će biti teško vlastitim snagama održati likvidnost i provesti ulaganja od bar 112 milijuna kuna, na što se obvezao u predstečajnoj nagodbi, u kojoj je njegova tvrtka Hotele Podgoru dokapitalizirala s 22,5 milijuna kuna. "Djelomično isključenje prava prvenstva pri upisu dionica opravdano je budući da je potrebno povećanje temeljnog kapitala u što kraćem roku jer se stvaraju pretpostavke koje pridonose financijskoj stabilnosti društva, restrukturiranju i stabilizaciji poslovanja, te stjecanja boljeg položaja na tržištu", ističe se u pozivu.  Iz Agram investa poručuju kako je investicija Hotela Podgora samo jedna u nizu sastavnica njihova investicijskog portfelja.

"Naša je osnovna djelatnost pronalazak ulagačkih prilika koje se uklapaju u investicijski profil društva. Društvo upravlja vlastitom imovinom izlažući se različitim klasama imovine i aktivno upravljajući kontinuirano ostvaruje postojano kvalitetne performanse. S obzirom na stanje u kojem se trenutno nalaze turistički kapaciteti u Podgori nužna je kapitalna i upravljačka podrška profesionalnih investitora kako bi se destinacija pozicionirala na njoj adekvatno mjesto na hrvatskoj turističkoj mapi", kaže investitor. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Auctor je osim s Slavonskim ZIF-om vlasnički povezan i s Mavotom d.o.o. a preko nje i s Medikom dd na čijoj je Glavnoj skupštini temeljem protuprijedloga dnevnog reda njegove vlasnice, protivno željama Nadzornog odbora isplaćena dividenda u iznosu od preko 70 mil. kuna, čime bi se nakon ove akvizicije ponovno mogla potvrditi ranija najava da se Auctor povlači iz biznisa s trgovinom lijekova.(Auctor je vlasnik i drugih tvrtki koje se bave turizmom)

New Report

Close