Gredelj isporučuje 78 lokomotiva u Obalu Bjelokosti i Izrael

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. srpanj 2015. u 13:27
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Riječ je o nastavku dugogodišnje suradnje s NRE, za koji je Gredelj isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američki National Railway Equipment Company (NRE) započeli su isporuku prve od ukupno četiri lokomotive za tvrtku Sitarail iz Obale Bjelokosti te dviju od šest dizelskih lokomotiva za Izrael, priopćeno je u ponedjeljak iz te tvrtke.

Lokomotive, namijenjene za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama za Izraelske državne željeznice, danas su iz Gredeljevih proizvodnih pogona otpremljene prema Izraelu.

Riječ je o nastavku dugogodišnje suradnje s NRE, za koji je Gredelj isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

"Cilj nam je zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti konkurentni i prisutni na što više tržišta. Obala Bjelokosti i Izrael su sljedeće destinacije na koje ćemo, zajedno s američkim partnerom, isporučiti dizelske lokomotive i nadamo se i priželjkujemo i nova tržišta", izjavio je stečajni upravitelj Gredelja Pero Hrkać.

Dodaje kako su sveukupno 78 lokomotiva, od kojih 36 od otvaranja stečajnog postupka, izradili stručnjaci u Gredeljevim pogonima.

"To smatram posebno velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Posebno sam zadovoljan što svaki novi i uspješni projekt pokazuje i dokazuje našu sposobnost te želju američkog partnera za nastavkom suradnje", kaže Hrkać.

Ističe da su lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani i prilagođeni za sve kolosijeke – uske, široke ili standardne i da vuku vlakove, prevoze putnike i robu širom svijeta – od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.

Komentirajte prvi

New Report

Close