Grčić: Problem je osobna potrošnja, problem je izvoz, problem su investicije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. studeni 2012. u 12:45
Branko Grčić (PXL)

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je danas kako će u 2013. u gospodarskom pogledu naglasak biti na izvozu i investicijama te stvaranju uvjeta za povećanje osobne potrošnje.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je danas kako će u 2013. u gospodarskom pogledu naglasak biti na izvozu i investicijama te stvaranju uvjeta za povećanje osobne potrošnje.

Upitan za komentar ocjene poslodavaca i njihove primjedbe da u 2012. ništa nije napravljeno, da je riječ o još jednoj izgubljenoj godini te da raste potrošnja države, Grčić je novinarima uoči sjednice Vlade rekao kako to nije istina.

"To jednostavno nije istina. Potrošnja države pada, međutim, to nije dobro za gospodarski rast. Međutim, tu se radi o konfliktnim ciljevima. S jedne strane morate osigurati fiskalnu konsolidaciju, a s druge strane morate osigurati rast. Te dvije stvari ne idu zajedno. Problem je osobna potrošnja, problem je izvoz, problem su investicije i na tome ćemo dati naglasak iduće godine", rekao je.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) jučer je, predstavljajući istraživanje "Poslovna očekivanja u 2013. godini", ocijenila da će iduća godina biti teška, da će stanje u 2013. godini biti približno jednako kao u ovoj.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je da će razgovarati s HUP-om o njihovim prijedlozima.

"Razgovarat ćemo s njima da predlože nešto, otvoreni smo, otvorenog srca radimo dobar posao. Želimo da i oni sudjeluju u tome", rekao je.

Vrdoljak je danas na upit novinara potvrdio da je predsjednik Uprave DIV-a Tomislav Debeljak parafirao ugovor o ulasku u Brodosplit.

"Da, Debeljak je parafirao ugovor", kratko je rekao Vrdoljak.

Prema informacijama koje prenose neki mediji, parafiranu konačnu verziju ugovora treba odobriti Europska komisija, a mora ga odobriti i Vlada, nakon čega se ugovor može potpisati.

Komentari (2)
Pogledajte sve

problem je ova nesposobna nekompetentna antinarodna vlada koja želi oguliti narod novim porezom na nekretnine

Nije problem osobna potrošnja, nisu problem investicije. Problem je u vama druže. Nizom poduzetih mjera stvorili ste antipoduzetničku klimu, averziju prema poslovnom riziku, povlačenje kapitala. Harač rajo, harač, to je sve što znate – krhko vam je znanje. Tijekom predizborne kampanje kao papagaj ponavljali ste mantre koje vas je slafko učio: udarit ćemo ove kulake po džepu, udarit ćemo one ovako. Eto vam sada rezultata vašeg (ne)rada i neznanja. Ne zaslužujete voditi ovu državu i to je jednostavno činjenica.

New Report

Close