Granolio, Gavrilović i Maraska bi u Kinu

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2015. u 14:15
Z. Fröhlich, Komora Zagreb/Ž. Bašić/PIXSELL

Predstavnici 34 hrvatske tvrtke sastali se s Kinezima.

Transport i distribucije roba, turizam, znanost, tehnologija i kultura samo su neka od područja za unapređenje suradnje hrvatskih i kineskih tvrtki, istaknuto je u ponedjeljak na hrvatsko-kineskom poslovnom susretu održanom u sklopu posjeta gospodarskog izaslanstva Pekinga HGK-Komori Zagreb.

Nakon službenog dijela održani su poslovni razgovori hrvatskih i kineskih tvrtki. U kineskom su izaslanstvu bili predstavnici 11 kompanija. S hrvatske strane prijavile su se 34 tvrtke, među ostalim, Brodarski institut, Gavrilović, Granolio, Končar KET, Maraska, PIK Vrbovec. Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich rekao je da je želja povećati plasman hrvatskih roba na kinesko tržište te istaknuo prednosti za poslovanje kineskih tvrtki u ovome dijelu Europe.

U području transporta i distribucije kineske tvrtke, istaknuto je, imaju velike mogućnosti kroz korištenje hrvatskih luka za slanje svojih roba u Europu. Potpredsjednik Međunarodne trgovačke komore Pekinga Liu Yang smatra susret važnim za unapređenje gospodarske suradnje te vjeruje da će postići dobre rezultate. Uvoz iz Kine u Hrvatsku lani je iznosio 586 mil. dolara, a hrvatski je izvoz bio 68 mil. dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close