Građevinar kupio staru bolnicu u Zaboku i napravit će starački dom

Autor: Marija Crnjak , 20. ožujak 2013. u 13:14
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

Direktor Eti inženjeringa Josip Šimag jučer je dobio ključeve stare zabočke bolnice i nada se da će za deset mjeseci dobiti sve dozvole za početak radova. Investicija je teška oko 30 milijuna kuna.

Direktor tvrtke Eti Inženjering Josip Šimag jučer je i službeno preuzeo ključeve stare bolnice u Zaboku, na čijem mjestu kani izgraditi dom za starije i nemoćne. Investicija je vrijedna 30 milijuna kuna, a Josip Šimag za oko 10 mjeseci planira ishoditi sve potrebne dozvole te početi radove kako bi novi dom mogao biti otvoren tijekom 2015. godine.

"Ne očekujemo zastoje u našim planovima, s obzirom da je projekt izgradnje doma za nemoćne već izrađen u vrijeme dok je osnivač bolnice, Krapinsko-zagorska županija planirala taj projekt realizirati putem javno privatnog partnerstva, od čega se odustalo i ova će investicija biti u potpunosti privatna," pojasnio je Josip Šimag za poslovni.hr.

Poduzetnik Josip Šimag, inače građevinar čija je tvrtka Eti Inženjering krajem prošle godine od Županije na javnom natječaju kupila objekt za 3,2 milijuna kuna, očito je pronašao način kako premostiti krizu u građevinskom sektoru.

Poduzetnik pojašnjava kako planira otvoriti novu tvrtku, koja će upravljati budućim domom za starije i nemoćne. Budući dom imat će kapacitet od ukupno 204 ležaja u 93 smještajne jedinice. Na gotovo 9 tisuća kvadratnih metara osim smještajnih kapaciteta smjestit će se ambulate, prostori za radnu i fizikalnu terapiju te wellness, zajednički prostori i prostori za komercijalne sadržaje.

Iz stare bolnice prvo se treba premjestiti Dom zdravlja koji će pak useliti u staru školu u Zaboku, koju Županija planira adaptirati s iznosom od oko 5 milijuna kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve


[emo_cool][emo_kuna]

ti si taj?

[emo_cool][emo_kuna]

New Report

Close