Gradu Pazinu 2,66 milijuna kuna iz IPARD-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. siječanj 2014. u 11:12
Dusko Marusic/PIXSELL

Gradu Pazinu isplaćeno je 2,66 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju kolektora fekalne kanalizacije “Stari Pazin” – glavni kolektor i kućni priključci.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je na osnovu odobrenih sredstava iz IPARD programa gradu Pazinu isplatila 2,66 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju kanalizacije.

Riječ je o isplati za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture", izvijestili su danas iz Agencije.

Gradu Pazinu isplaćeno je 2,66 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju kolektora fekalne kanalizacije "Stari Pazin" – glavni kolektor i kućni priključci.

Ukupna duljina navedene kanalizacijske mreže je 3.273 metara, a uključuje izgradnju modernog kanalizacijskog sustava s mehaničkim i biološkim pročišćavanjem otpadnih voda koji će zamijeniti postojeće septičke jame.

U sustav će biti priključena sva domaćinstva koja imaju svoje objekte u naselju Stari Pazin te nekoliko obrta i tvrtki, a to će stvoriti bitne preduvjete za nesmetani gospodarski razvoj i značajan utjecaj na ekologiju i zaštitu izvora pitke vode, navodi se u priopćenju.

Agencija je, uz ovu isplatu, do sada isplatili ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna, podsjećaju iz Agencije.

Komentirajte prvi

New Report

Close