Gradska uprava zapošljava 320 osoba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. studeni 2017. u 16:36
Split u dimu, Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Osobe koje su radile u javnom radu u vremenu duljem od 12 mjeseci unazad tri godine ne mogu biti uključene u javni rad.

Splitska Gradska uprava raspisala je u sklopu Programa javnog rada – aktivacije nezaposlenih osoba natječaj za 320 osoba koje bi šest mjeseci radile na preventivnim mjerama zaštite od požara i bujičnih poplava, priopćeno je u utorak iz Gradske uprave.

Riječ je o radovima na nerazvrstanim cestama koji obuhvaćaju krčenje samonikloga grmlja i šiblja, uklanjanje i odvoz granja, radovima na uređenju kanala uz nerazvrstane ceste, čišćenju jaraka i prilaza slivnicima i odvodnim jarcima te produbljivanju korita oborinskih kanala, navodi se u priopćenju.

Kako je objašnjeno iz Gradske uprave, riječ je i o radovima na održavanju poljskih putova – pomoći pri otvaranju protupožarnih prosjeka i putova, čišćenju i održavanju rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, održavanju čistim i uređivanju izvora vode u šumama te ostalim preventivno-uzgojnim radovima planiranim godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranjem nerazvrstanih cesta, čiji su vlasnici i za čije su održavanje mjerodavne upravo jedinice lokalne samouprave i uprave – zbog posljedica bujičnih poplava.

Također je riječ o radovima na čišćenju divljih odlagališta otpada – prikupljanju otpada, odvozu i zbrinjavanju otpada, nasipavanju zemljom saniranih površina i drugim društveno korisnim poslovima.

U Program javnog rada uključit će se, među ostalim, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe i korisnici zajamčene minimalne naknade prijavljeni u evidenciji nezaposlenih (bez obzira na duljinu prijave), hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, roditelji roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, liječeni ovisnici o drogama, beskućnici (…).

Osobe koje su radile u javnom radu u vremenu duljem od 12 mjeseci unazad tri godine ne mogu biti uključene u javni rad. 

Program može trajati do šest mjeseci u punom radnom vremenu ili do šest mjeseci u nepunom radnom vremenu uz mogućnost obrazovanja. Subvencija iznosi 100 posto troška minimalne bruto plaće u iznosu od 3.839,47 kuna ili 50 posto troška minimalne bruto plaće u iznosu od 3.839,47 kuna (ako je rad u nepunom radnom vremenu), objašnjeno je iz splitske Gradske uprave, koja je natječaj objavila na svojoj internetskoj stranici.

Komentirajte prvi

New Report

Close