Gradonačelnik povećao naknade za bebe za čak 100 posto

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2017. u 09:59
Foto: Thinkstock

Prva odluka bila mu je, tako, ona o sufinanciranju školskih udžbenika za sve osnovnoškolce, sa 300 kuna za učenike nižih i 400 viših razreda.

Još jedan gradonačelnik odlučio je bitno povećati gradska izdvajanja za pronatalitetne mjere – prvi čovjek Oroslavja Emil Grediček povećao je naknade za bebe za čak 100 posto. Ubuduće će, tako, Grad za prvo i drugo dijete isplaćivati po 1.500 kuna, a za treće i svako iduće po 3.000 kuna, piše gradonacelnik.hr.

Iako je nakon izbora u lipnju preuzeo grad s dugom od oko 1,5 milijun kuna, Grediček je odmah krenuo s mjerama usmjerenim na poticanje mladih obitelji. Prva odluka bila mu je, tako, ona o sufinanciranju školskih udžbenika za sve osnovnoškolce, sa 300 kuna za učenike nižih i 400 viših razreda. Nakon toga uslijedile su odluke kojima su povećana izdvajanja za subvencije za školski prijevoz, besplatu školsku prehranu i produženi boravak u školi. Povećan je i broj učeničkih i studentskih stipendija, pa će tako u ovoj akademskoj godini stipendije primati svi redovni studenti, njih 82, bez redoslijedne liste, kako je to bilo dosada.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Opatija je po tome svima u RH nedostižna!

Bravo za Dujmića!

dokle god žene rade nedjeljom, doslovno 7/24, nema pomoći. Poljska i Slovenija su ograničili od 1.1. trgovine nedjeljom. Ostali su samo primitivci u E28; HR, RUM i BG.

Bravo.

New Report

Close