Gradonačelnik na udaru kritika građana: ‘Čak ni Bandić nije to radio’

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2021. u 09:33
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prema Pravilniku o korištenju službenih automobila gradonačelnik i njegovi zamjenici imaju pravo na korištenje službenog automobila 24 sata dnevno u službene svrhe.

“Krovna kutija, tzv. thula, na službenom autu grada! Čak i Bandić, kad je vozio u Hercegovinu po pajceka nije to radio”.

Tako počinje objava na Facebook grupi “Varaždinci za Čehoka” koja je izazvala polemiku o korištenju službenog gradskog automobila Peugeota u karavanskoj izvedbi u privatne svrhe. Kako piše Večernji list, u grupi se navodi da je to valjda jedinstveni slučaj da gradonačelnik nešto takvo namontira na službeni automobil, te da to navodno dogodilo prije odlaska na godišnji gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP).

Dodaju da se taj automobil tijekom “lockdowna” koristio za potrebe Civilne zaštite i da je njime prevezeno na tisuće kutija robe za vrtiće, škole, mjesne odbore i liječnike, a sve bez krovne kutije.

“To je čuveno SDP-ovo strogo odvajanje privatnog od javnog”, napominju osnivači grupe koja podržava bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka. Šale se da će skupiti novac da se Bosilju kupi službena prikolica, da ne mora koristiti krovnu kutiju “tak’ veliku da nutra stane Grbin”. Prema Pravilniku o korištenju službenih automobila gradonačelnik i njegovi zamjenici imaju pravo na korištenje službenog automobila 24 sata dnevno u službene svrhe.

Komentirajte prvi

New Report

Close