Gradonačelnik kritizirao inspekcijsku represiju na Adventu: ‘Obrtnici takvo što nikad nisu doživjeli’

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2020. u 10:29
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na konferenciji za novinare u četvrtak varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok osvrnuo se i na negativna iskustva obrtnika i ugostitelja s Adventa u Varaždinu.

Advent u Varaždinu je završio, kućice s nekoliko gradskih lokacija su spremljene i dočekat će neke nove prigode, a na današnjoj konferenciji za novinare varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok osvrnuo se i na negativna iskustva obrtnika i ugostitelja, piše varazdinski.rtl.hr.

Kazao je da su mu se vlasnici kućica i obrtnici požalili da su tijekom Adventa u Varaždinu doživjeli, pod navodnicima, pravu represiju. Porezna inspekcija mnogima je dolazila u nekoliko navrata.

– Meni to nije jasno. To se događa na Špancirfestu, sada Adventu. Puno putujem po Hrvatskoj i mogu reći da u životu na nekim morskim manifestacijama nisam vidio ni carinu ni poreznu. Je li baš potrebno da službe iz Zagreba tri puta dolaze? Kome to treba? Je li Hrvatska onda jednaka? – zapitao se Čehok.

Smatra da se na sjeveru trenira strogoća nad obrtnicima i ugostiteljima.

– Puno ljudi mi se žalilo. Čovjek koji ima obrt već trideset godina u centru grada kaže da nikad to nije doživio. Neke stvari bismo morali i morat ćemo vidjeti s državom. Naravno da carina i porezna moraju obaviti svoj posao, ali treba postojati princip jednakosti za sve. Bilo je čak i nekoliko njih koji su htjeli odustati od daljnjeg sudjelovanja u Adventu zbog toga. Čini mi se da se trenira strogoća samo ovdje na sjeveru Hrvatske – kazao je varaždinski gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close