Gradonačelnici ujedinjeno protiv smjene šefa Vodovoda

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 21. travanj 2017. u 14:08
Gradonačelnik Novalje Ante Dabo, Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Lokalci tvrde da se Darka Rukavinu miče unatoč dobrim rezultatima.

U Senju je u četvrtak ujutro održana sjednica Skupštine trgovačkog društva Vodovod Hrvatsko primorje – južni ogranak Senj, komunalnog poduzeća čiji su vlasnici gradovi Senj, Rab, Pag i Novalja te općine Lopar, Povljane i Karlobag. Tema sjednice bila je donošenje odluke o opozivu Uprave i direktora Darka Rukavine kojemu za dva dana ističe mandat te imenovanje novog direktora Milana Nekića.
“Trenutni direktor Darko Rukavina u osam godina na toj poziciji ostavio je dobre rezultate, no bez obzira na njih, Nadzorni odbor društva Vodovod Hrvatsko primorje – južni ogranak Senj nastoji ga smijeniti”, upozorio je gradonačelnik Novalje Ante Dabo te dodao kako novi direktor inzistira na menadžerskom ugovoru dok je Rukavina svoju funkciju obnašao bez takvih povlastica.

Optužbe za sabotažu

Kako tvrdi u razgovoru za Poslovni dnevnik, predstavnici navedenih jedinica lokalne samouprave ne slažu se s inzistiranjima o smjeni Rukavine, pojaviše zbog, kako tvrde, niza nepravilnosti u provođenju postupka. Kaže i da se njihovo sudjelovanje na Skupštini društva nastojalo sabotirati. Zbog bure koja je otežavala promet, gradonačelnici i načelnici zatražili su odgodu za četvrtak ujutro zakazane Skupštine, ali je ista, saznajemo, započela bez njih.
“Upravu koja je po svim kriterijima uspješna, čemu u prilog ide preko 70 milijuna kuna infrastrukturnih investicija i 26 milijuna kuna prihoda u posljednje četiri godine, pokušava se smijeniti. Zamolio sam predsjednika Nadzornog odbora Zdanka Jakuca da odgodi Skupštinu zbog vremenskih neprilika i bure, a oni su to odbili i započeli bez nas. Također, smjena direktora Rukavine bila je tema glavnog odbora HDZ-a u Zagrebu”, napominje je Dabo.

Kontra zakona

Dodao je i da se odluke donose protuzakonito, jer se o smjeni Darka Rukavine pregovara neusklađeno sa Zakonom o trgovačkim društvima. Gradonačelnik Dabo je naglasio i da ja Vodovod stabilna tvrtka bez ikakvih sudskih sporova, te da je na ranijoj Skupštini prihvaćeno izvješće o radu direktora.
“Da su imali kakvih prigovora na rad, na to se moralo tada ukazati”, zaključio je Dabo. Ivica Pogorilić, načelnik Općine Povljana upozorio je da se radi o smjeni po političkoj liniji, s čime se složio i gradonačelnik grada Paga Željko Maržić.
“Nisu se poštovali ni procedura ni protokol, imenovanje se pokušalo odviti na nekorektan i nedemokratski način, na što smo upozorili”, istaknuo je Maržić.
Nova sjednica, na kojoj bi se trebalo pokušati doći do rješenja zakazana je za početak sljedećeg tjedna.

Komentirajte prvi

New Report

Close