Gradić na jugu Istre privlači investicije: Gradilišta samo niču, a u pripremi je i 20 parcela za obiteljske kuće po modelu 1 kuna

Autor: Marta Duić , 21. veljača 2023. u 09:58
Foto: Pixabay

Terene kupuju nogometaši, PR-ovci, poduzetnici, glumci, odvjetnici…

Direktor nogometnog kluba Lokomotiva, veliki riječki poduzetnik, bivši igrač Dinama, član Uprave bivše Lura Grupe Luke Rajića, beogradski odvjetnik, poznati zagrebački PR stručnjak, glumac iz Gavele, članica uprave A1 za regiju – sve su to investitori koji su se zadnjih nekoliko mjeseci, usprkos atraktivnosti cijele Istre, odlučili za gradnju baš u Balama, pitoresknom gradiću koji zbog niza razloga očito postaje destinacija u koju se, prije svega, ulaže u gradnju kuća za odmor ili kuća za najam.

Magnetizam Bala privlači zdravi kapital, piše Glas Istre. Ni cijena četvornog metra zemljišta od 170 eura kad prodaje Općina, a vjerojatno i više kad prodaju privatni vlasnici, za investitore očito nije problem. Zbog ravnomjernog, uravnoteženog razvoja, kroz postupnu, pomno planiranu gradnju, bez ekscesa i ekstravagancija u prostoru te s velikim interesom ulagača, Bale su i dalje, ali i sve više, jedna od najzanimljivijih zona u Istri.

Veliko gradilište, ali i ugodno mjesto za život ili odmor na kojem se vodi briga o održivosti i, u skladu s time, traži ravnoteža između kapitala s jedne te potreba stanovnika Bala s druge strane. A gradit će se naveliko, svakih nekoliko stotina metara bit će jedno gradilište.

Razvoj infrastrukture

Osim investitora koji dolaze sa strane, ulažu i domaći ljudi, poput Lutve Murića, vlasnika malog obiteljskog hotela La Grisa, jednog od najljepših u Hrvatskoj, koji u centru Bala, nadomak svog hotela, nastavlja s daljnjim ulaganjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close