Osijek dobiva Gospodarski centar: Kompleksan projekt vrijedan je 687,50 milijuna kuna

Autor: Suzana Lepan Štefančić/VL , 10. siječanj 2022. u 10:31
Ukupna površina objekata Gospodarskog centra bit će 73.000 četvornih metara/PD

Završena je izrada dokumentacije, a radovi na prvoj zgradi već traju.

Projekt izrade dokumentacije za Gospodarski centar završen je u cijelosti, a time su stvoreni preduvjeti za izgradnju svih zgrada unutar Centra. Projektantska procijenjena vrijednost izgradnje centra je 687,50 milijuna kuna.

– Izrada projektne dokumentacije za Gospodarski centar je kompleksan i veliki projekt, a projektiranje i osiguravanje sredstava zahtijevaju i puno truda, koji u ovom projektu zajednički ulažu Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

Predstavljamo dokumentaciju, odnosno građevinsku dozvolu za cjelokupni projekt – rekao je župan Ivan Anušić na završnoj konferenciji projekta.

Ključno za istok Hrvatske
Naglasio je kako Gospodarski centar ima veliku vrijednost ne samo za Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek već i za cijeli istok Hrvatske jer je uz Regionalni distribucijski centar za voće i povrće ključni projekt za razvoj ove županije i grada.

Poticaj dobrim trendovima
Osječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je kako je Grad Osijek kao partner na ovom projektu darovao zemljište u vrijednosti od 26 milijuna kuna, uz još 15 milijuna kuna osiguranih kroz ITU mehanizme.

– Zadovoljan sam što sve teče planiranom dinamikom, a uvjeren sam da će izgradnja Gospodarskog centra potaknuti dobre gospodarske trendove na području grada i županije – rekao je gradonačelnik Radić.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte OBŽ Gabrijela Čurković istaknula je da je upravo završeni projekt izrade projektne dokumentacije za izgradnju Gospodarskog centra sufinanciran sredstvima Europske unije, a taj posao obavio je Sirrah projekt iz Osijeka.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.447.000 kuna, s tim da 6.329.950 kuna sufinancira EU, 756.525 kuna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a Osječko-baranjska županija 360.325 kuna.

Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a Grad Osijek je partner. – Gospodarski centar sastoji se od više objekata, a ukupna površina zatvorenog objekta je 73.000 metara četvornih, dok je 35.000 kvadrata površina otvorenog prostora – kazala je pročelnica Čurković.

Komentirajte prvi

New Report

Close