FOTO: Grade integralni hotel na Mrežnici, ni loše vrijeme nije im pokvarilo sezonu

Autor: Marija Crnjak , 12. rujan 2019. u 08:09
Novi hotel s četiri zvjezdice

U planu je izgradnja objekta s osam soba i dva apartmana, ukupno 22 kreveta, te vanjskom saunom i bazenom.

Poduzetnička obitelj Vukmanić iz Zvečaja koja gotovo tri desetljeća razvija turizam na rijeci Mrežnici, uz Restoran DP i Mrežničku kuću sljedeće godine počinje graditi novi smještajni objekt uz stari mlin u mjestu Belavići.

U planu je gradnja objekta s osam soba i dva apartmana s ukupno 22 kreveta s četiri zvjezdice, s vanjskom saunom i bazenom s pogledom na rijeku, te revitalizacija starog mlina koji će biti u funkciji za prezentacije starih obrta, otkriva nam Dalibor Vukmanić, suvlasnik ugostiteljskog obrta VAJ promet koji u projekt planira uložiti oko sedam milijuna kuna.

"Radi se o rekonstrukciji postojećih objekata uz nadogradnju, na lokaciji se nalazi stari mlin, mlinarev stan, skladište i štala.

Dio će se rušiti, dio urediti i dograditi u skladu s građevinskom dozvolom koju smo upravo dobili", pojašnjava. Ideja je objekt, zajedno s Restoranom DP i Mrežničkom kućom, kategorizirati kao integralni hotel, kako bi se mogao što bolje plasirati na tržištu.

Novi smještajni objekt naime, kako bi se očuvao mir gostima, neće imati otvoren restoran, te stoga ne može samostalno biti registriran kao hotel, no tamo će biti recepcija za sve objekte.

 

Vukmanić

Plan je da hotel bude otvoren cijele godine, a otvaranje je 2021.

Izgledno je da se novi objekt za goste otvori 2021. godine prije ljeta, što će ovisiti i o pronalasku izvođača radova.  Osim prikupljanja ponuda izvođača, u narednom periodu investitori će razmotriti kakve su opcije za realizaciju potpora kako bi si olakšali investiciju, a izgradnja bi trebala krenuti sljedeće ljeto ili najkasnije u jesen. 

Dugoročno je u planu da objekt, kao i Restoran DP, bude otvoren cijele godine, jer će imati sadržaje koji nisu vezani samo uz kupanje u Mrežnici.

Iako je ove godine sezona kupanja krenula tek krajem srpnja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, otkriva Vukmanić, njihovi objekti imali su porast noćenja za oko 10 posto, te oko 15% veći promet nego lani. 

Komentirajte prvi

New Report

Close