Građani iznenađeni: Dobili neobičnu uplatnicu od 253,32 kune

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2021. u 13:11
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Građani bi taj iznos trebali uplatiti zbog štete nastale internetskom prijevarom.

Dragi građani, vjerujem da je i vas, kao i mene jutros kad ste pogledali u svoje poštanske sandučiće  vrlo neugodno iznenadilo ono što vas je dočekalo, ova glupost, u potpisu sam, kao, ja. Vjerujem da ni ovog puta niste nasjeli na podvalu od nekih vrlo drskih osoba koje su pokušale iznuditi od vas 253,32 kune – započeo je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić jutros na konferenciji za medije, piše Večernji list.

Građani bi taj iznos trebali uplatiti zbog štete nastale internetskom prijevarom, kojom je Grad Đakovo oštećen za iznos od 50.000 eura. Na uplatnici piše: ‘naknada za trošak John Smith’. Naime, pročelnik za financije nasjeo je na lažni e-mail te uplatio 50.000 eura prevarantima. Naime, pročelnik za financije je dobio mail u kojem gradonačelnik Mario Mandarić od njega traži da izvrši hitnu uplatu na bankovni račun naveden u mailu. Pročelnik je s računa Grada prebacio novac na navedeni račun gotovo odmah i transakcija je provedena. U mailu je kao svrha uplate, bila navedena “pružena usluga Gradu Đakovu” i uz to napisano ime John Smith te inozemni bankovni račun koji je, kako je naknadno utvrđeno, s područja Velike Britanije.

U potpisu su uplatnice, dodao je, on i dogradonačelnik Antun Galić, koji su kandidati za novi mandat na listi HDZ.  – Grad Đakovo je odmah obavijestio i nadležnu PU, kako bi poduzeli radnje za pronalazak počinitelja i organizatora ove financijske prevare. Obaviješteni su da u što skorijem roku putem sredstava javnog priopćavanja izdaju obavijest da ne bi slučajno tko uplaćivao novce na ovdje naznačen račun. Napominjem, ovo nije niti račun Grada Đakova, niti moj. Možemo samo pretpostavljati tko stoji iza ove vrlo drske podvale – nastavio je Mandarić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

I da se nitko ne zapita kako se zapošljavaju tako nesposobni ili su stvarno uplatili sami sebi pa se prave prevareni.

Krivo ste ime napisali, hadezeov gradonačelnik je Marin a ne Mario ali ime je nebitno. Bitno je da su ovi hadezeovi stručnjaci u gradu Đakovu uplatili 50.000 eura scammeru i sad bi hadezeove greške i prevare (možda su sami sebi uplatili 50k eura) trebali podmiriti građani koji s tim nemaju veze.

New Report

Close