Grad Zagreb negira 530 milijuna kuna duga

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 15. listopad 2015. u 22:00
Grad je navodno premašio iznos određen ugovorom/Nel Pavletić/PIXSELL

Kočnica u predstečaju su problemi neplaćanja i tužba Pošte zbog izgubljene dobiti.

City Ex je u predstečajnoj nagodbi, a iako interesa potencijalnih ulagača za preuzimanje tvrtke ima, kočnica su problemi poput neplaćanja Grada Zagreba za obavljene usluge ili tužbe Hrvatske pošte (HP) koja potražuje iznos zbog izgubljene dobiti gubitkom monopola u segmentu pisama.

City Ex je posao s Gradom dobio kroz javnu nabavu, nakon čega je sklopljen ugovor na određen iznos, no Grad je imao narudžbe i nakon što je taj iznos premašen. I taj iznos od oko 530 mil. kn City Exu još nisu platili, tvrde nam sugovornici bliski tvrtki, iako u Gradu tvrde da je stanje nula. Kašnjenje s plaćanjem prešlo je rok od 150 dana, a za polovicu iznosa i više od 180 dana. Iz Grada nismo dobili odgovor o razlozima neplaćanja te kad će dug biti plaćen, ali iz nekih izvora bliskih Gradu čuje se da je problem u tome što novca nema.

Istodobno, Hrvatska pošta žalila se na rješenje Fine koja je na posljednjem ročištu odbila prijavljenu tražbinu od Pošte u iznosu 644,5 mil. kn. Da je na ročištu taj iznos prihvaćen, HP bi postao najveći vjerovnik i predstečajna nagodba bi bila odbačena te bi City EX završio u stečaju. Tužba Pošte nije prošla na prvostupanjskom postupku, spor ide dalje, pa je Fina odbila uvrstiti HP kao vjerovnika. Razlog tužbe je šteta koju HP navodno ima zbog izgubljenog monopola u segmentu pisama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close