Grad Zagreb kupio 11 rabljenih njemačkih tramvaja: Stići će kasnije nego što se očekivalo

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2023. u 11:10
foto: ZET/ilustracija

Prije nego što novi-stari tramvaji osvanu na zagrebačkim tračnicama, bit će ih potrebno još dotjerati u garaži ZET-a.

Grad Zagreb je za 2,7 milijuna eura bez PDV-a nabavio 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga. No, kako stvari stoje, stići će kasnije nego što se očekivalo.

Kako je potvrđeno Večernjem iz augsburškog gradskog prijevoznika, prvi modeli tramvaja GT-6, čiji bi dolazak trebao barem privremeno olakšati kaos u ZET-ovu voznom redu, stižu u tjednu od 4. do 10. prosinca ove godine. Prema ugovoru, prvi primjerak u garažu ZET-a trebao je stići u listopadu, rok je zatim prolongiran na studeni, pa sada opet na prosincac.

Najveća je poteškoća, prema nekim navodima, dokumentacija, odnosno elaborati za izvanredni prijevoz nekoliko tona teških i više od 20 metara dugih vozila. Organizacija takvog posla je složena i za nju je potrebno izraditi posebnu dokumentaciju za svaku od država kojom se prolazi.

Prije nego što novi-stari tramvaji osvanu na zagrebačkim tračnicama, bit će ih potrebno još dotjerati u garaži ZET-a.

‘Svi tramvaji bit će u ‘zagrebački plavoj boji’, odnosno u našim ćemo ih radionicama obojiti u boje ZET-a’, kažu iz tvrtke Stadtwerke Augsburg koja je zadužena za javni prijevoz u tom bavarskom gradu. Po njihovu će dolasku na Remizi biti potrebno ugraditi validatore za karte, obučiti vozače te obaviti tehnički pregled i homologaciju pa bi se prvi rabljeni tramvaj na tračnicama trebao naći krajem ove ili početkom iduće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close