Grad Zagreb danas je rekorder po broju novozaraženih, ima ih duplo više od Primorsko-goranske županije

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2021. u 14:37
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli korisnici niti djelatnici.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu je 554, a u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju obavljeno je 1217 testiranja i 330 nalaza bilo je pozitivno, objavio je u utorak Nastavni zavod “Dr. Andrija Štampar”. Istovremeno, u Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 277 novozaraženih.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih u Zagrebu je 54.251, odnosno 383 osobe više nego jučer, a trenutno su 3.123 aktivna slučaja.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 252 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 492 osobe.

Od 252 obrađene pozitivne osobe njih 75 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 148 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba. Za 19 osoba obrada je još u tijeku, a dvije su osobe doputovale iz BiH.

Osam osoba su djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, kod tri je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod četiri osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba korisnik/djelatnik doma za starije osobe ili ostalih ustanova socijalne skrbi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli korisnici niti djelatnici.

Zbog pozitivnog nalaza kod šest učenika i dva nastavnika osnovnih te pet učenika i jednog nastavnika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 122 učenika osnovnih i 62 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.

Komentirajte prvi

New Report

Close