Grad Varaždin želi otkupiti Varteksovu robnu kuću

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2016. u 12:59
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Prijedlog Gradskog muzeja Varaždin podržalo je Gradsko vijeće Grada Varaždina na svojoj sjednici održanoj 21. 11. 2016. godine.

Gradski muzej Varaždin predložio je Gradu Varaždinu otkup rekonstruirane povijesne kuće na adresi Varaždin, Franjevački trg 2 – 4 („Varteksova robna kuća“), čime bi se u tome prostoru muzejskim ali i komercijalnim sadržajima, vezanima uz bogatu društvenu i gospodarsku, ponajprije obrtničku, prošlost našega grada dodatno upotpunila slika Varaždina kao kulturne prijestolnice sjevera Hrvatske.

Također, ovim višestruko korisnim poduzetničkim činom riješio bi se i kronični manjak prostora nužnih za obavljanje djelatnosti Muzeja (izložbeni prostor, čuvaonice za smještaj fundusa i dr.), za što su uvjeti u spomenutoj zgradi više nego zadovoljavajući, pogotovo ako se uzme u obzir da su za njegovu prenamjenu potrebna minimalna financijska sredstva.

Prijedlog Gradskog muzeja Varaždin podržalo je Gradsko vijeće Grada Varaždina na svojoj sjednici održanoj 21. 11. 2016. godine, a pozitivno mišljenje prethodno je dalo i Kulturno vijeće Grada Varaždina.  

Komentari (3)
Pogledajte sve

Vrhunska ideja!

Varteks, NaMa, Pevec, Badel, Dalmacijavino, Kamensko itd. itd. itd. – tipične balkanske gospodarske priče i pričice.

mogli su kupiti cijeli Varteks, imaju oni dosta toga za muzeje

New Report

Close