Grad uveo novčane poticaje: Za prvo dijete daje 10 tisuća, za drugo 20, a za treće 50 tisuća kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 20. veljača 2019. u 10:29
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

S ovom mjerom grad se istaknuo na nacionalnoj razini kao grad koji intenzivno radi na konkretnim mjerama i rješenjima za problem iseljavanja građana te za stvaranje novih perspektiva za rad i život u gradu.

S ciljem povećanja nataliteta u gradu te poticanja mladih obitelji, Grad Imotski uveo je nove novčane poticaje za svu novorođenčad koji se po svojoj visini ističu u cijeloj zemlji.

Kako piše N1, stupanjem na snagu izmjene i dopune odluke o socijalnoj skrbi, svi roditelji s prebivalištem u Imotskom ostvaruju pravo na novčanu pomoć za novorođenčad rođenu u naredne dvije godine, počevši od 1. siječnja 2019. Visina novčane pomoći za prvo dijete iznosi 10 tisuća kuna, roditelji kojima je to drugo dijete ostvaruju pravo na 20 tisuća kuna, a za treće i svako iduće dijete novčana naknada iznosi 50 tisuća kuna. Ovo su jedni od najvećih poticaja za novorođenčad u državi, a grad potvrđuje da su time htjeli pokazati koliko je za budućnost i razvoj važno poticanje mladih obitelji i djece.

S ovom mjerom grad Imotski se istaknuo na nacionalnoj razini kao grad koji intenzivno radi na konkretnim mjerama i rješenjima za problem iseljavanja građana te za stvaranje novih perspektiva za rad i život u gradu.

Komentirajte prvi

New Report

Close