Grad u Gorskom kotaru ima novu mjeru, daruju zemljište uz samo jedan uvjet

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2022. u 08:55
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Grad će, onima koji dosele dati zemljište na korištenje. Uvjet je da u tri godine izgrade kuću, a ako ga ispune- to će im se zemljište i prepisati.

U magli su sjećanja na dane kada je Vrbovsko vrvjelo od života. Svakih deset godina gube po tisuću stanovnika. I nova mjera je kap koja puni bunar nade da će biti kao nekada.

Grad će, onima koji dosele dati zemljište na korištenje. Uvjet je da u tri godine izgrade kuću, a ako ga ispune- to će im se zemljište i prepisati.

“Naše mjesto izumire, sve više mladih odlazi van, tako da te mjere pridonijele našem gradu da se otvori više radnih mjesta. I nešto što bi meni kao mladom dečku bilo… više normalno života”, govori za Danas.hr Neven Šulić iz Vrbovskog.

Iako je sve još u izradi, priča o besplatnom zemljištu se pročula, pa se zainteresirani već javljaju. A ovoga puta nema ni dobnog ograničenja.

“Jer smatramo da ljudi mogu i u nekakvim svojim pedesetim i šezdesetim godinama početi gradit kuću. Kuće će moći biti ili za stambenu namjenu, a također ćemo dozvoliti da se te kuće koriste u turističke svrhe”, kazuje Marina Tonković, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog.

Da su promjene moguće pokazala je prethodna mjera – Iz proračuna je izdvojeno 200 tisuća kuna. Dvije su obitelji dobile svaka po sto, što je bio dio iznosa za kupnju kuća. Iz Solina se tako sa suprugom i desetero djece doselila i Vlasta.

“Prvo smo bili u jednom manjem mjestu, čekali smo a nam se ostvari kredit, jedno godinu dana je to trajalo i napokon se to sve otvorilo. Kupili smo kuću tu i smjestili se tu u Vrbovskom i postali građani Vrbovskog. Naše iskustvo je dobro, jako su nas srdačno dočekali i mislim da tko doseli tu da će biti zadovoljan”, kaže Vlasta Majić iz Vrbovskog.

Komentirajte prvi

New Report

Close