Grad Split uvodi ChatGPT u sve gradske službe

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2024. u 11:39
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/Luka Stanzl/PIXSELL

Strateški cilj je, navode, uz pomoć daljnjeg razvoja tehnologije zasnovane na umjetnoj inteligenciji, gradske usluge učiniti dostupnijima i efikasnijima građanima.

Iz Grada Splita u srijedu su na Facebooku objavili kako su odlučili uvesti umjetnu inteligenciju u gradske službe, što bi im trebalo pomoći u radu te modernizirati sve službe.

– S ciljem ubrzavanja administrativnih procesa i transformacije gradske uprave korištenjem suvremenih tehnoloških alata, službe Grada Splita u svakodnevnom će radu odsad na raspolaganju imati digitalni alat koji se zasniva na primjeni umjetne inteligencije (ChatGPT) – napisali su na Facebooku.

Dodaju da splitska gradska administracija, kao jedan od lidera digitalne transformacije javne uprave u Hrvatskoj, nakon digitalizacije poslovnih procesa i uvođenja elektroničkog potpisa nastavlja s primjenom novih alata u poslovanju.

– U prvoj fazi to će se odnositi na uštede vremena potrebnog za dnevne administrativne zadatke poput izrada analiza, pomoći u izradi dokumenata – dodaju u priopćenju navodeći što će ChatGPT raditi, piše 24sata.

Strateški cilj je, navode, uz pomoć daljnjeg razvoja tehnologije zasnovane na umjetnoj inteligenciji, gradske usluge učiniti dostupnijima i efikasnijima građanima, ali i transformirati procese unutar uprave na način da se službenicima omoguće dostupni alati, da ih se educira te tako oslobodi vrijeme koje će se ulagati u projekte i programe koji doprinose održivom razvoju zajednice.

Komentirajte prvi

New Report

Close