Grad Opatija i LRH imaju u planu pokretanje hotel škole

Autor: Lucija Špiljak , 10. ožujak 2021. u 22:00
Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i Vladimir Bošnjak/PD

Na sastanku su razgovarali o osnivanju turističko-tehnološkog inkubatora i inovacijskog centra, osnivanju hotel škole, …

Novi predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Vladimir Bošnjak održao je sastanak s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem na kojem je dogovorena suradnja na brojnim projektima koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva u Opatiji, ali i osigurati nova radna mjesta za lokalno stanovništvo.

Na sastanku su razgovarali o osnivanju turističko-tehnološkog inkubatora i inovacijskog centra, osnivanju hotel škole, razvoju dodatnog sadržaj za mlade, osnivanju kulinarske akademije, organizaciji međunarodne ljetne škole, digitalizaciji raznih usluga i proizvoda, te drugih projekata.

Jedna od tema bila je i nova financijska omotnica iz EU koja otvara niz mogućnosti za prijavu projekata na natječaje.

“Ako ćemo svi zajedno upravljati destinacijom, ujediniti sve resurse, osmisliti i razvijati specifične turističke aktivnosti, programe i proizvode, usmjeriti se na razvoj zelenog i digitalnog turizma, dobit ćemo dodatni sadržaj koji će privući turiste i omogućiti Opatiji da postane jedna od najpoželjnijih destinacija tijekom cijele godine”, rekao je Bošnjak, dodajući kako LRH želi očuvati postojeća radna mjesta te zaposliti do 500 novih radnika u ovoj sezoni ako epidemiološka situacija to dozvoli. Vjeruje i da će 2021. biti turistički dobra godina za Hrvatsku.

Komentirajte prvi

New Report

Close