Grabar-Kitarović otkazala najavljene aktivnosti i sazvala sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. rujan 2015. u 15:08
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U Hrvatsku je u ovom trenutku ušlo više od šest tisuća izbjeglica, a iz Ureda upozoravaju da ne postoje planovi za dolazak tako velikog broja izbjeglica

Nezadovoljna reakcijom službi na izbjegličku krizu, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je za petak u 11,30 sati sjednicu svoga Vijeća za domovinsku sigurnost, a stavove s te sjednice iznijet će pred Vijećem za nacionalnu sigurnost (VNS) koje se sastaje u petak poslijepodne u Hrvatskome saboru, potvrđeno je Hini iz Ureda predsjednice.

Kako je rečeno u predsjedničinom Uredu, s obzirom na to da stvari na granici izmiču kontroli, a na što je upozorila i svom prijedlogu za sazivanjem sjednice VNS-a, predsjednica Republike odlučila je uoči sjednice VNS-a održati i sjednicu svoga Vijeća za domovinsku sigurnost.

U Hrvatsku je u ovom trenutku ušlo više od šest tisuća izbjeglica, a iz Ureda upozoravaju da ne postoje planovi za dolazak tako velikog broja izbjeglica, kao ni planovi za njihov kontrolirani prelazak preko granice, niti njihov transport dalje prema Europi te je predsjednica Republike upravo stoga sazvala sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost.

Podsjećaju pritom da upravo "koncept domovinske sigurnosti o kojemu predsjednica govori od početka mandata predviđa ovakve situacije u kojima sve službe moraju djelovati koordinirano i zajedno".

"Sazivanje Vijeća za domovinsku sigurnost kao savjetodavnog tijela predsjednice ima za cilj da od ljudi s velikim iskustvom dobije prijedloge i stavove s kojima će onda predsjednica izaći pred VNS", rečeno je Hini.

Vijeće za domovinsku sigurnost ima 24 člana, a svoj su dolazak na sjednicu već potvrdili predsjednik Vijeća za domovinsku sigurnost, umirovljeni general-bojnik Damir Krstičević te članovi vijeća, generali Ante Gotovina i Mladen Markač. 

Komentirajte prvi

New Report

Close