Građani čekali u redovima da upišu dionice Tankerske Next Generation

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2015. u 14:35
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

TNG je najmlađa hrvatska brodarska kompanija, osnovana u kolovozu prošle godine.

Prva javna ponuda dionica brodara Tankerska Next Generation (TNG) nakon sedam godina izazvala je veliki interes ulagača, piše Index.hr.

Prema pisanju portala, građani su stajali u redovima kako bi upisali dionice nove brodarske tvrtke koji će trajati do 5. veljače, ukoliko se zbog velikog interesa ulagača knjiga ponuda ne zatvori ranije. 

"I sami smo ostali iznenađeni interesom i nismo očekivali toliki odaziv. To pripisujemo snazi koju Tankerska plovidba ima naročito u regiji Zadar, ali i činjenicom da su ljudi željni nekakvih normalnih priča i prilika za zaradu", komentirali su za Index brokeri Intercapitala, koji vrši upis dionica.

Ponuda je vrijedna 40 milijuna dolara i otvorena je za sve kategorije ulagača, uključujući i dioničare Tankerske, koji mogu mijenjati dionice u omjeru jedan prema osam dionica TNG-a. Očekivani raspon cijene je od 64 do 77 kuna po dionici, kojih se nudi 3,6 milijuna. Ponuda će se smatrati uspješnom ponude li ulagači kupiti najmanje 1,5 milijuna dionica. 

TNG je najmlađa hrvatska brodarska kompanija, osnovana u kolovozu prošle godine i usredotočena je isključivo na produkt tankere, odnosno brodove koji prevoze naftne prerađevine. Prikupljena sredstva uložit će u proširenje flote najmodernijim produkt tankerima.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Ne znam zašto mi se ovo od početka čini kao only fools and horses [emo_smijesak]

Neka, neka. Treba Sipke naucit kakav odnos prema dionicarima treba biti.

nije istina da građani čekaju u redu!osobno sam se uvjerio u to u rijeci na šalteru rba gdje se upisuju dionice tng.nije bilo žive duše,a saznao sam da je takva situacija i sve ostale dane.taj bombastičan naslov je samo dobar pokušaj da se privuku ljudi,ali mi se čini da nije uspio,bar iz priloženog!

samo dobre stvari se čekaju u redu, reklama uspjela, redovi će biti sve veći

New Report

Close