Gotova kadrovska križaljka: Samo ovo dvoje ministara odlazi, pogledajte tko preuzima turizam

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2024. u 15:14
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Mandat bi trebali nastaviti ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrazovanja Radovan Fuchs unatoč godinama i što je sama dao naslutiti da će otići, Šime Erlić za kojeg se spekuliralo da će se vratiti u Zadar

Premijer Andrej Plenković se ipak odlučio na minimalne promjene u svojoj trećoj Vladi, neslužbeno doznaje 24 sata. Od dosadašnjih ministara odlaze tek Ivan Malenica, dosadašnji ministar pravosuđa i uprave, te dosadašnja ministrica turizma Nikolina Brnjac. Svi ostali o kojima se spekuliralo da bi mogli otići iz Vlade, ipak bi trebali ostati ministri.

Tako bi mandat trebali nastaviti i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrazovanja Radovan Fuchs unatoč godinama i što je sama dao naslutiti da će otići, Šime Erlić za kojeg se spekuliralo da će se vratiti u Zadar.

Ministricu turizma koja odlazi u EU parlament bi trebao zamijeniti dosadašnji HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu turizma, splitski HDZ-ovac Tonči Glavina.

Mario Radić će biti potpredsjednik za demografiju, a Josip Dabro ministar poljoprivrede. Još se čeka hoće li ministar gospodarstva biti Slaven Dobrović ili ipak netko treći.

Komentirajte prvi

New Report

Close