Google Street View automobil vraća se na hrvatske ceste, a posebna naprtnjača snimati će i pješačke zone

Autor: Marija Crnjak , 06. lipanj 2019. u 11:29
Foto: promo / Google

Street View je dostupan u više od 88 zemalja širom svijeta kao i u dijelovima Arktika i Antarktike, a u Hrvatskoj je predstavljena 2012. godine i stalno se ažurira.

Google Street View automobil i trekker vraćaju se u Hrvatsku kako bi osvježili lokalne podatke na Google kartama. No ove godine fokus neće biti samo na hrvatskim ulicama. Google Street View automobilima koji će osvježiti zapise o cestama diljem zemlje pridružit će se i Street View Trekker, koji može fotografirati mjesta do kojih automobili nemaju pristup, javljaju iz Googlea.

Trekker je kompletna fotografska oprema za fotografiranje za Street View koja stane u naprtnjaču. To omogućuje Googleu da fotografira i mjesta do kojih automobili nemaju pristup. U ovom slučaju radi se o pješačkim zonama i ulicama pet hrvatskih gradova: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Zadar.

"Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova kao što su Zagreb ili Osijek te brojne povijesne znamenitosti kao što su Dioklecijanova palača ili Eufrazijeva bazilika , prirodne ljepote kao što su plaže na Korčuli ili plaža Zlatni rat na Braču kao i nacionalne parkove kao što su Kopački rit ili Plitvička jezera. Google prepoznaje potrebu za redovitim ažuriranjima zbog kontinuiranog razvoja infrastrukture. Redovito ažuriranje podataka usluge Street View pomaže korisnicima u boljem orijentiranju te im olakšava planiranje putovanja", pojašnjavaju u današnjoj objavi.

Street View je dostupan u više od 88 zemalja širom svijeta kao i u dijelovima Arktika i Antarktike, a u Hrvatskoj je predstavljena 2012. godine i stalno se ažurira. 

Vožnja će započeti 12. lipnja, a više informacija o Street View usluzi i gdje trenutno voze Google Street View automobili možete pronaći ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close